Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Plíšková v Indian Wells září, na ‚pátém grandslamu‘ je už v semifinále

Sport

  20:30
INDIAN WELLS - Tenistka Karolína Plíšková se probojovala na prestižním turnaji v Indian Wells do semifinále, které si zahraje poprvé v sezoně. Třiadvacetiletá česká hráčka dnes porazila o pět let mladší Rusku Darju Kasatkinovou 6:3 a 6:2.

Karolína Plíšková slaví. foto: ČTK/AP

O postup do finále bude Plíšková hrát s vítězkou duelu mezi Slovenkou Magdalenou Rybárikovou a bývalou světovou jedničkou Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří první hráčka světa Američanka Serena Williamsová a nasazená trojka Polka Agnieszka Radwaňská.

Plíškové se letos zatím příliš nedařilo a ve světovém žebříčku klesla od začátku roku z jedenáctého místa na devatenáctou pozici. V kalifornské poušti se jí však povedlo poprvé v kariéře postoupit mezi nejlepší čtveřici na turnaji kategorie Premier. Za semifinále inkasuje 251 tisíc dolarů (zhruba šest milionů korun) a 390 bodů do žebříčku.

„Poprvé jsem v semifinále na takovémhle turnaji, z toho mám velkou radost,“ uvedla česká tenistka po zápase, v němž si pomohla k výhře devíti esy. „V minulých dvou zápasech mě servis trochu neposlouchal, jsem ráda, že dneska to bylo zase dobré,“ řekla Plíšková, která první vzájemný zápas s Kasatkinovou ukončila po 63 minutách hry.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch)

Ženy (dotace 6,844.139 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (18-ČR) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 6:2.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...