Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Plíšková ve Wu-chanu vyřadila další Číňanku a bojuje o post světové jedničky

Sport

  9:59
Wu-chan - Karolína Plíšková si na turnaji ve Wu-chanu poradila s další domácí tenistkou a po suverénní výhře nad Číňankou Wang Čchiang 6:2, 6:1 je ve čtvrtfinále. Světová čtyřka se ve čtvrtek utká s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu. foto: ČTK/AP

Plíšková v úterý sehrála s jinou čínskou tenistkou Čang Šuaj třísetovou bitvu, než ji po dvou hodinách udolala 6:4, 3:6, 6:4. Dnes proti 55. hráčce žebříčku Wang Čchiang měla od začátku převahu, nedala jí šanci a z postupu se radovala za pouhých 48 minut hry.

Turnaj žen ve Wu-chanu v Číně

(tvrdý povrch, dotace 2 666 000 dolarů): 

Dvouhra - 3. kolo: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3-ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:2, 6:1, Bartyová (Austr.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 4:6, 6:0, 6:4, Makarovová - Kasatkinová (obě Rus.) 6:4, 6:4. 

Čtyřhra - 2. kolo: PESCHKEOVÁ, Grönefeldová (6-ČR/Něm.) - VORÁČOVÁ, Ninomijaová (ČR/Jap.) 6:0, 6:2.

Pětadvacetiletá rodačka z Loun má ve Wu-chanu šanci vrátit se na světový trůn, o který přišla po US Open. K tomu však musí celý turnaj vyhrát a současná jednička Španělka Garbiňe Muguruzaová nesmí postoupit do semifinále.

„Cítím se výborně, dneska mi všechno vycházelo,“ řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková, jež o den dříve získala jistotu, že si na konci října v Singapuru podruhé zahraje Turnaj mistryň. Wang Čchiang nenabídla jediný brejkbol, sama všechny čtyři využila. „Doufám, že zítra už budu mít publikum na své straně,“ komentovala s úsměvem skutečnost, že vyřadila dvě čínské tenistky.

Čtvrtfinálová soupeřka Plíškové Bartyová dnes překvapila výhrou nad devátou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Souboj s bývalou vítězkou Turnaje mistryň otočila a uspěla po setech 4:6, 6:0 a 6:4. S českou jedničkou má Bartyová bilanci 1:1, dosud se utkaly jen na trávě.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha