130 let
Karolína Plíšková a Viktorie Azarenková po zápasu v Miami.

Karolína Plíšková a Viktorie Azarenková po zápasu v Miami. | foto: ČTK

Plíšková vypadla ve čtvrtfinále v Miami s Běloruskou Azarenkovou

Sport
  •   8:06
MIAMI - Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách na turnaji v Miami Karolína Plíšková podlehla ve čtvrtfinálovém duelu bývalých světových tenisových jedniček 5:7 a 3:6 Bělorusce Viktorii Azarenkové. Trojnásobná vítězka turnaje v Key Biscayne si zahraje semifinále na okruhu WTA Tour poprvé po dvou letech právě od svého triumfu v Miami v roce 2016.

Světová šestka Plíšková v utkání ztratila sedmkrát servis a neobhájila loňské semifinále. Ve čtvrtfinále nejlepší česká tenistka vypadla i na předchozím velkém turnaji v Indian Wells.

Kvitová v Miami nestačila na Ostapenkovou, Berdycha zpomalil déšť

Zápas se hrál v silném větru, s nímž se od začátku lépe vypořádala Azarenková. Dvojnásobná vítězka Australian Open využila slabšího druhého servisu Plíškové - česká tenistka získala první bod po svém druhém podání až v sedmém gamu. 

Za stavu 2:5 však Plíšková zabrala a třemi hrami za sebou srovnala. Azarenková ale pokračovala v tlaku na soupeřčin servis a Plíšková dvojchybou, jednou ze sedmi v zápase, opět podání ztratila. Běloruska pak set dopodávala.

Turnaj mužů a žen v Miami

(tvrdý povrch)

Muži (dotace 7 972 535 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo: A. Zverev (4-Něm.) - Kyrgios (17-Austr.) 6:4, 6:4, Anderson (6-JAR) - Tiafoe (USA) 7:6 (7:3), 6:4, Carreňo (16-Šp.) - Verdasco (31-Šp.) 6:0, 6:3, Čorič (29-Chorv.) - Shapovalov (Kan.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:4.

Ženy (dotace 7 972 535 dolarů): 

Dvouhra - čtvrtfinále: Azarenková (Běl.) - KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (5-ČR) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ (6-ČR) - Čchan Chao-Čching, Čchan Jüng-žan (2-Tchaj-wan) 2:6, 6:4, 13:11.

V divokém úvodu druhé sady si hráčky pětkrát za sebou vzaly podání. Jako první ho dokázala udržet Azarenková a dostala se do vedení 4:2, které využila k vítězství v zápase. „Mám z toho dobrý pocit. Před utkáním jsem si říkala, že tohle bude zajímavý test, abych viděla, jak na tom moje hra je. A výsledek je pro mě velmi pozitivní,“ řekla Azarenková.

Osmadvacetiletá rodačka z Minsku, jež kvůli mateřské pauze a vleklým sporům s bývalým partnerem o opatrovnictví syna klesla ve světovém žebříčku na 186. místo, se díky postupu do semifinále v Miami vrátí do elitní stovky. O finále se utká s domácí Američankou Sloane Stephennsovou, jež ve čtvrtfinále deklasovala 6:1, 6:2 Němku Angelique Kerberovou.

Azarenková bude chtít v Miami dodržet tradici: pokaždé, když na tomto turnaji postoupila do semifinále, získala i titul. „Na to samozřejmě myslím. Proto hraju. Nejezdím na turnaje jen si tak zapinkat. Ale beru to zápas po zápasu,“ řekla Azarenková.

Po vyřazení Plíškové má český tenis v Miami zástupce už jen v ženské čtyřhře, v níž postoupily do semifinále Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Šestý nasazený pár v úterý zdolal 2:6, 6:4 a 13:11 turnajové dvojky, tchajwanské sestry Čchan Chao-Čching a Čchan Jüng-žan.

Autor: ČTK