130 let

Karolína Plíšková s trofejí za výhru v Eastbourne. | foto: Reuters

Aktualizováno

Plíšková zničila Eastbourne. Ve finále porazila Kerberovou a turnaj podruhé vyhrává

Sport
  •   14:52aktualizováno  15:20
Eastbourne - Tenistka Karolína Plíšková zvládla finále na turnaji v Eastbourne, v němž se utkala s Němkou Angelique Kerberovou. A tu porazila jasně 6:1 a 6:4. Skvěle se tak naladila na Wimbledon, který začíná už v pondělí.

Světová trojka Plíšková získala 14. trofej v kariéře a třetí letošní, předtím triumfovala v lednu na tvrdém povrchu v Brisbane a na antuce v Římě.

„Celý týden jsem hrála skoro perfektně, neztratila jsem ani set,“ řekla sedmadvacetiletá Plíšková na kurtu. „Někdy ale skóre vypadá snadněji než hra na kurtu. S Angeliqou jsem musela bojovat a nebylo to jednoduché.“

Plíšková smetla všechny soupeřky v turnaji, v semifinále i světovou čtyřku Kiki Bertensovou z Nizozemska a ve stejném duchu pokračovala ve finále. Loňskou vítězku Wimbledonu Kerberovou přehrávala, rychle vedla 4:0, pak sice ztratila jednou servis, ale nenechala se rozhodit a první set získala za třicet minut.

Řadu těžkých míčů ve finále Karolína Plíšková odvrátila.
Karolína Plíšková.

Ve druhém setu nezpomalovala, za pomoci jestřábího oka proměnila brejkbol v první hře a při svém servisu zvýšila. Poté si Kerberová poprvé v utkání vyhrála podání a výměny se přeci jen trochu vyrovnaly. Po hodině a deseti minutách ale Plíšková podávala na výhru a druhý mečbol proměnila bekhendem.

„Karolíno, hrála jsi skvěle celý týden a dneska také. Dělala jsem, co jsem mohla. Přesto mám za sebou dobrou přípravu na Wimbledon,“ řekla Kerberová.

Na trávě se rodačka z Loun Plíšková radovala z vavřínu potřetí. V Eastbourne zvedla nad hlavu pohár už předloni a v roce 2016 vyhrála v Nottinghamu.

Svěřenkyně Španělky Conchity Martínezové vyhrála pětatřicátý zápas v sezoně. Lepší je jen světová jedničky Ashleigh Bartyová z Austrálie (36), s kterou se nyní Plíšková dělí o vedení podle počtu letošních titulů.

Plíšková má před sebou den volna a v pondělí nastoupí v 1. kole na trávě v All England Clubu. Soupeřkou turnajové trojky bude Ču Lin z Číny. Ve Wimbledonu se Plíšková pokusí vylepšit své maximum, osmifinále z loňského roku.

Autor: ČTK