Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Po 14 letech řekl Massa sbohem F1. Itálie je můj domov, chtěl jsem se loučit tady

Sport

  16:00
Bývalý vicemistr světa formule 1 Felipe Massa po sezoně ukončí kariéru. Pětatřicetiletému brazilskému jezdci, který absolvuje čtrnáctou sezonu ve světovém šampionátu, vyprší smlouva s Williamsem.

Většinu kariéry strávil Felipe Massa v barvách Ferrari, proto se chtěl rozloučit v Itálii. foto: Reuters

Rosberg vyhrál chaotickou Velkou cenu Belgie, snížil Hamiltonův náskok

Plánovaný odchod ze seriálu F1 oznámil symbolicky v Monze, stejně jako před deseti lety legendární Němec Michael Schumacher, který tím umožnil Massovi pokračovat v angažmá ve Ferrari.

„Jediná možnost pro mě byla, že on skončí. Rozhodl se dát mi tuhle šanci. Itálie je mým druhým domovem, miluju ji a oznámit to tady má svůj význam,“ řekl Massa.

V barvách Ferrari vybojoval v letech 2006 až 2008 jedenáct vítězství. Před deseti lety skončil v šampionátu třetí a dva roky poté se stal vicemistrem světa za Britem Lewisem Hamiltonem, za kterým zaostal o jediný bod.

Nico Rosberg na pódiu při Velké ceně Belgie
Max Verstappen, Nico Rosberg a Kimi Räikkönen po kvalifikaci na Velkou cenu...

V roce 2009 utrpěl v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska těžké zranění hlavy, do které ho zasáhla pružina uvolněná z vozu krajana Rubense Barrichella.

Dokázal se však zotavit. Ve Ferrari strávil osm let, nyní jezdí třetí sezonu za Williams. V letošní sezoně dojel nejlépe dvakrát pátý, v průběžném pořadí mu patří desátá příčka.

Autor:

Pozemek 1.185 m2, Tanvald, Šumburk n. D.
Pozemek 1.185 m2, Tanvald, Šumburk n. D.

Popelnická, Tanvald - Šumburk nad Desnou, okres Jablonec nad Nisou
2 450 000 Kč