Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Po derby zajel fanoušek rivala

Sport

  14:45
BIRMINGHAM - Tragická potyčka dvou fanoušků poznamenala nedělní utkání anglické fotbalové ligy mezi Aston Villou a Birminghamem. Po městském derby jeden z fanoušků najel autem do jiného a způsobil mu zranění, jimž mladý muž po převozu do nemocnice podlehl.

Na hřišti se hrálo fér. foto: AFP

Podle svědků citovaných dnešním vydáním bulvárního deníku The Sun se jednalo o úmyslný útok, jehož aktéři se oba hlásili k Aston Ville.


Podle hlasů z místa nehody se šestadvacetiletý muž oblečený v klubovém dresu dostal s řidičem do hádky, na jejímž konci se na něj auto naplno rozjelo a odhodilo jej o několik metrů dál. "Neměl šanci," uvedl jeden ze svědků. Napadený po převozu do nemocnice těžkým zraněním podlehl. Policie večer oznámila, že u stadionu zadržela ihned po incidentu dvacetiletého řidiče vozu Volkswagen Golf, podezřelého z vraždy. Derby v druhém největším anglickém městě provázely i další výtržnosti, a tak se objevily spekulace o tom, že šlo o vyřizování účtů mezi fanouškovskými skupinami. Policejní mluvčí však dnes ráno oznámil, že i útočník zřejmě patří k fanouškům Aston Villy.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...