Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Po infarktu bojuje belgický cyklista o život. Jeho stav je dál vážný

Sport

  13:00
PORTO-VECCHIO - Belgický cyklista Daan Myngheer zůstává ve vážném stavu poté, co ho v úvodu dvoudenního závodu Critérium International na Korsice postihl infarkt. Dvaadvacetiletý jezdec francouzské druhodivizní stáje Roubaix LM leží v umělém spánku na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Ajacciu.

Belgický cyklista Daan Myngheer foto: cyclingnews.com

Eritrejský cyklista zabloudil. Divák ho vzal k sobě domů, nakrmil a ošatil ho

„Musíme počkat dalších 48 hodin,“ uvádí se v lékařské zprávě. „Máme o něho velkou starost,“ citoval list L’Équipe Myngheerova týmového kolegu Daniela Verbrackela.

Státní zastupitelství v Ajacciu mezitím zahájilo vyšetřování okolností případu. Policie v sobotu prohledala vozidla a hotelové pokoje Myngheerova týmu.

Eritrejský cyklista Mekseba Debesaye
Francouzský cyklista Arnaud Demare, vítěz Milán-San Remo.

Závodník si podle stájových kolegů stěžoval v závěru sobotní úvodní etapy na nevolnost a zhruba 25 kilometrů před cílem zkolaboval.

První pomoc mu poskytla doprovodná sanitka a vzápětí byl helikoptérou přepraven do nemocnice, kde byl připojen na plicní ventilaci a uveden do umělého spánku.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...