Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Po Kreuzigerovi nebude startovat na MS z českých cyklistů ani König

Sport

  10:00aktualizováno  17:15
FLORENCIE (Itálie) - Start na mistrovství světa silničních cyklistů ve Florencii po Romanu Kreuzigrovi odřekl také Leopold König, který před šampionátem rovněž onemocněl. Jedničkou českého týmu proto v neděli bude Zdeněk Štybar. Pětadvacetiletý König překvapil vítězstvím v horské etapě a celkově devátým místem na nedávné Vueltě, čímž se postaral o nejlepší český výsledek v historii závodu. Po návratu domů ale onemocněl a užíval antibiotika.

Český cyklista Leopold König foto: ČTK

"Týden jsem neseděl na kole. O víkendu jsem byl poprvé na trenažéru, v pondělí jsem už vyjel na trénink ven. Týdenní výpadek je dost znát. Problém je v tom, že mistrovství světa se jede na 270 kilometrů, a i když vím, že mi profil bude sedět, mám k tomu obrovský respekt. Chci tam něco zajet a ne po půlce zabalit," řekl deníku Právo cyklista německé stáje NetApp-Endura.

I když dlouho doufal v účast, v úterý vpodvečer oznámil reprezentačnímu kouči René Andrlemu, že nedělní silniční závod nepojede. Vynucená absence ho hodně mrzí. "Nebylo to jednoduché rozhodování a nechtěl jsem to odřeknout hned, jak se mi nemoc vrátila. Čekal jsem do poslední chvíle, protože jsem ten závod opravdu chtěl jet. Myslím, že mám po Vueltě životní formu a dokončit Vueltu byla ta nejlepší příprava," prohlásil König v rozhovoru pro Českou televizi.

"Ležel jsem tři dny, ale včera po tréninku mi bylo jasné, že to nepůjde. Musel bych absolvovat minimálně dva těžké tréninky šesti až sedmihodinové a ve stavu, v jakém momentálně jsem, by to bylo asi nemožné," dodal. Pro výpadek v tréninku vzdal šampionát o den dříve i Kreuziger, jenž kvůli nemoci Vueltu ani nedokončil. Rovněž nechtěl být v mistrovském závodu "jen do počtu". Českou sestavu tak tvoří Štybar, Jan Bárta, František Raboň, Jakub Novák, Stanislav Kozubek a Martin Hunal. Dalšího závodníka do dějiště šampionátu, který by Königa nahradil, svaz už povolávat nebude.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...