Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Poborský ukončí kariéru proti Slavii

Sport

  16:57
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Pětatřicetiletý záložník Karel Poborský se rozloučí s fotbalovou kariérou zápasem se Slávií, řekl na klubovém webu Dynama České Budějovice.

Karel Poborský foto: Pavel Wellner, Lidové noviny

"Mám mistrovské tituly, byl jsem na třech mistrovství Evropy i na světovém šampionátu. Stal jsem se Fotbalistou roku své země. Nedá se říct, že něco je pro mě víc," prohlásil Poborský, který se nedávno se stal novým vedoucím národního týmu.

Důvodem odchodu je ztráta motivace a vlasní podnikání. "Fotbal, i když je to těžké říct, mě už tolik nenaplňuje. Už nemám před sebou žádné cíle, a proto nemá cenu, abych v něm dále pokračoval," vysvětlil Poborský.

Svoji poslední sezonu si vicemistr Evropy z roku 1996 zřejmě představoval jinak. V srpnu onemocněl boreliózou, kvůli níž musel vynechat zbytek podzimní části. Po návratu na prvoligové trávníky stihl v nejvyšší soutěži šest utkání, zazářil především brankou v domácím střetnutí proti bývalému zaměstnavateli pražské Spartě (2:0). Ve 25. kole si při utkání s Mladou Boleslaví zranil stehení sval. Od té doby nastoupil jen k pohárovému semifinále v Jablonci.

V pondělí už ale bude proti Slavii připraven. "Můj zdravotní stav je vcelku dobrý a každý den normálně trénuji. Když se nic radikálně nezmění, tak budu na pondělní zápas stoprocentně připravený," prohlásil Poborský.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!