Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Napočtvrté to vyšlo. Cincinnati ovládla Číňanka Li Na

US Open

  8:48
CINCINNATI - Čínská tenistka Li Na se na čtvrtý pokus dočkala letošního premiérového titulu na okruhu WTA. Ve finále turnaje v Cincinnati porazila Němku Angelique Kerberovou 1:6, 6:3 a 6:1 a spravila si tak chuť po finálové prohře s Petrou Kvitovou na minulém turnaji v Montrealu. Letos ve finále podlehla také v Římě a Sydney. Jde o její šestý titul a první od loňského French Open.

Čínská tenistka Li Na ovládla turnaj v Cincinnati foto: Reuters

Přitom i v Cincinnati to dlouho vypadalo na to, že znovu ve finále neuspěje. V první sadě na Němku nestačila a i ve druhé sadě nezačala dobře. Jenže pak vyhrála devět her v řadě a zamířila za vytouženým triumfem, který pro ní bude povzbuzením před US Open.

Třicetileté Číňance prý k triumfu pomohl především argentinský trenér Carlos Rodriguéz, který předtím vedl například Belgičanku Justine Heninovou. Spolupráci s ním přitom zahájila teprve před pár dny. "Díky Carlosi, si vážně dobrý," řekla Li Na během přebírání trofeje.

"Myslím, že začátek naší spolupráce nemohl být lepší. S ním se cítím mnohem sebevědomější, uvolněnější a tolik se nestresuji," dodala novinářům.

Výsledky turnaje v Cincinnati

Dvouhra žen - finále: Li Na (9-Čína) - Kerberová (5-Něm.) 1:6, 6:3, 6:1.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.