Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Počtvrté za sebou. Berdych se kvalifikoval na Turnaj mistrů

Australian Open

  17:17
LONDÝN - Tenista Tomáš Berdych se počtvrté za sebou kvalifikoval na Turnaj mistrů do Londýna. Nejlepší český hráč se stal pátým jistým účastníkem mezi elitní osmičkou. Vrchol sezony se uskuteční od 4. do 11. listopadu.

Český tenista Tomáš Berdych foto: ČTK

V Londýně se v týdnu před finále Davisova poháru, v kterém budou Češi od 15. do 17. listopadu obhajovat titul v Bělehradu proti Srbsku, představí dva čeští hráči. Radek Štěpánek bude hrát s Indem Leandrem Paesem soutěž ve čtyřhře.

Osmadvacetiletý Berdych je letos jedním ze čtyř tenistů s více než padesáti vyhranými zápasy a jeho účast byla v posledních týdnech na spadnutí.

"Na začátku roku je vždy jedním z mých cílů se na Turnaj mistrů kvalifikovat a je pro mě ctí, že jsem to znovu dokázal. Díky celému týmu a všem mým fanouškům," řekl Berdych, svěřenec trenéra Tomáše Krupy. "Je skvělé být už jen součástí finále sezony, je to oslava tenisu pouze pro osm nejlepších," dodal sedmý hráč světa.

Berdych v sestavě pro Turnaj mistrů doplnil Španěly Rafaela Nadala a Davida Ferrera, Srba Novaka Djokoviče a Argentince Juana Martína del Potra. Na turnaji mohl hrát i Brit Andy Murray, ale ten je po operaci zad a ukončil sezonu.

V sezoně Berdych postoupil do čtvrtfinále Australian Open a Wimbledonu a třikrát hrál finále, ale v Marseille, Dubaji ani v Bangkoku titul nezískal.

Při premiéře na Turnaji mistrů v roce 2010 Berdych po jedné výhře a dvou prohrách skončil ve skupině. Nejlépe se mu vedlo předloni, kdy postoupil do semifinále, v kterém ale ztroskotal na Jo-Wilfriedu Tsongovi z Francie. Před rokem opět po jedné výhře a dvou porážkách do dalších bojů nepostoupil.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...