Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Podělal jsem to, klel Abraham. V kvalifikaci skončil až třiadvacátý

Sport

  12:22
VALENCIE/PRAHA - Po čtyřech nulách to ani tentokrát nevypadá na nějaký zázrak. Vlastně to vypadá hodně zle - Karel Abraham totiž ve Valencii skončil v kvalifikaci až 23., což je jeho nejhorší výsledek v MotoGP. A tak není divu, že se mu při hodnocení do úst vloudilo i jedno ostré, leč výstižné slovo. „Je to na h...,“ řekl Abraham.

Český motocyklový závodník Karel Abraham foto: Mafra - David Neff

Jen jednou jste v MotoGP startoval takhle vzadu: před rokem v Brně jste byl taky 23.
Takže bych to zhodnotil jako nejhorší kvalifikaci letošního roku, protože se to fakt nepovedlo. Je to škoda, protože v trénincích jsem měl našlápnuto dobře. Kvalifikaci předcházel menší pád, kdy na konci čtvrtého tréninku vyjel Rossi z boxů přímo do mé stopy a já zabrzdil o něco víc. Ale nevymlouvám se. O to víc budu muset v neděli tahat.

Jenže startovat takto vzadu nebude nic snadného, že?
Není to nic příjemného, vlastně je to na h.... Ten čas z kvalifikace byl navíc daleko od toho, který jsem si zajel v tréninku. Ovlivnil to pád, pak motorka, na které jsem kvůli tomu jel, protože ta po těch mých předchozích pádech není v nejlepším stavu. Dali jsme ji sice dohromady, aby to nějak fungovalo, ale měla jiné nastavení, protože jsme nepočítali, že s ní pojedu kvalifikaci. A k tomu samozřejmě já, který to podělal!

O kolik byste v ideálním případě byl rychlejší?
Když se to všechno dá dohromady, tak je to tak sedm osm deset. Smůla, ale prostě jsem to podělal. Motorka sice jiná byla, ale nechci to svádět na ni. Proto hned od nedělního warm-upu do toho musím šlápnout, abych to vylepšil.

Kvalifikaci po více než čtyřech letech vyhrál Valentino Rossi. Překvapilo vás to?
Ano, je to překvapení. A překvapení rovněž je, jak se dlouho ve vedení držel Iannone (nakonec druhý).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!