Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Podívejte se, jak se skáče z Mánesova mostu do Vltavy

Sport

  10:04
Je pět hodin ráno, Kolumbijec Orlando Duque leze na desetimetrový sloup Mánesova mostu a poté skáče do Vltavy. Nejlepší světový skokan do vody předvedl své schopnosti před sobotním závodem v Hřiměždicích na Příbramsku.

Kolumbijec Orlando Duque (vpravo) na Mánesově mostě. foto: Lidovky.cz

"V Praze jsem úplně poprvé. Moc se mi tu líbí a tenhle most mě zaujal," říkal nadšeně Orlando. S jediným českým skokanem v šampionátu Michalem Navrátilem se prý shodli, že by to mohl být pěkný skok. "Všechno vyšlo úplně perfektně. Byl to zážitek. Nádhera," dodal po seskoku.


Také Navrátil byl ze skoku nadšený: "Paráda. Šlo to hladce. Skákat doma a na takovém místě! Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být," řekl.

Příznivci skoků se tento víkend sejdou v zatopeném žulovém lomu v Hřiměždicích na Příbramsku. Koná se zde desátý ročník soutěže ve skocích do vody High Jump.

Hlavní hvězdou letošního ročníku bude právě Kolumbijec Orlando Duque, nejlepší skokan světa. Mezi dalšími hosty by se měla objevit i německá šampionka Anna Baderová, Švýcar Andy Hulliger a nejlepší český skokan Michal Navrátil.

K vidění bude také na minulých ročnících velmi populární exhibice ve splashdivingu, kdy na rozdíl od klasických skoků jde o to skočit co největšího "placáka".

Při soutěži se v hřiměždickém lomu bude skákat z 12 a 16 metrů nebo z houpačky. Výkony soutěžících bude hodnotit pětičlenná porota body od nuly do deseti, a to za výchozí polohu - rozběh, odraz, let, obtížnost a ovace diváků. Deset závodníků, kteří nasbírají nejvyšší počet bodů, postoupí do finále.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...