Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Podmínky jsou bojové a je třeba improvizovat, říká Miřejovský, jenž pomáhá Satoranskému s kondicí

Sport

  18:39
Praha - Udržet se ve formě pro případný restart NBA pomáhá Tomáši Satoranskému i kondiční trenér basketbalové reprezentace Michal Miřejovský. Rozehrávač Chicaga Bulls a jediný český zástupce v zámořské soutěži s ním trénuje přes internet.

Michal Miřejovský v posilovně. foto: Archiv: Michal Miřejovský

NBA byla kvůli pandemii koronaviru přerušena v polovině března a Satoranský, který zůstal s rodinou v zámoří, trénuje individuálně. „Jsme teď v kontaktu každý druhý den a snažíme se Tomáše udržovat v provozuschopném stavu,“ řekl Miřejovský v tiskové zprávě České basketbalové federace.

„Při třech trénincích týdně máme jeden na horní polovinu těla, druhý je zaměřený na nohy a třetí na kardio, tedy na určité zadýchání,“ přidal kondiční trenér, který při videohovoru buď Satoranskému kontroluje správnou techniku cviků, nebo i sám předcvičuje.

Osmadvacetiletý Satoranský doma nemá k dispozici posilovnu, takže cvičí pouze s tím, co je po ruce. „Využívá gymnastický balon, činky nebo natahovací gumy,“ přiblížil Miřejovský, který v úvodu sezony pomáhal Satoranskému s přípravou přímo v Chicagu.

„Jako těžší závaží využívá barely s vodou do domácích automatů. Ty jsou na tohle dobré, navíc jsme asi třetinu upustili, aby se ta voda hýbala a některé cviky tak cíleně ztěžovala. Je to dobré cvičení na střed těla, protože barel na skoro dvacet litrů už má větší váhu. Podmínky jsou teď bojové a je třeba improvizovat,“ přidal. 

Autor: