Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Policista zastřelil fanouška Lazia

Sport

  14:33
AREZZO - Střet italských fotbalových fanoušků skončil tragickou smrtí jednoho z nich. Šestadvacetiletého muže zastřelil nešťastnou náhodou policista, který se snažil uklidnit výstřelem do vzduchu příznivce Juventusu Turín a Lazia Řím. Ti na sebe narazili na dálničním motorestu poblíž toskánského Arezza, když směřovali na zápasy svých tým. Vedení soutěže následně odvolalo dnešní utkání Lazia na hřišti Interu Milán.

Italští fanoušci foto: ČTK

Fanoušci obou mužstev byli na cestě na dnešní zápasy první ligy, Juventus hraje v Parmě, Lazio na hřišti Interu Milán. Zápas na San Siru je zrušen. Zbylé duely začnou se zhruba čtvrthodinovým zpožděním a hráči a rozhodčí do nich nastoupí s černými
páskami na rukou.

Jak uvádějí italská média, zastřeleným mužem byl šestadvacetiletý fanoušek
Lazia Gabriele Sandri, jenž působil v metropoli jako DJ. Podle policejního zdroje agentury Reuters byl Sandri ve voze fanoušků Lazia. Nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že smrtelná rána padla ze zbraně dopravního policisty, jenž se snažil obě skupiny tifosi uklidnit výstřelem do vzduchu. Policie tuto verzi prošetřuje.

O tragické události už na rychle svolané schůzce jednal předseda vlády Romano Prodi spolu s ministrem vnitra Giulianem Amatem a policejním šéfem Antoniem Manganellim. "Je to mimořádně znepokojující záležitost," citovala média Prodiho.

Vedení ligy údajně zakáže v pondělí cesty všech fanoušků k zápasům na hřiště soupeřů.  Dnešní smrtelný případ byl v Itálii nejvážnějším násilným činem spojeným s
fotbalem od února, kdy byl během řádění fanoušků na Sicílii zabit policista.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!