130 let
Tenisté v akváriu s delfíny (vzadu Berdych).

Tenisté v akváriu s delfíny (vzadu Berdych). | foto: www.atptennis.com

Pomůžou Berdychovi delfíni? 'Bylo úžasné si s nimi zaplavat,' řekli tenisté

Sport
  •   10:24
MIAMI - Tenistu Tomáše Berdych čeká v sezoně první ze tří těžkých kroků. Před obhajobou finále ve Wimbledonu a semifinále v Paříži se pokusí navázat na loňskou účast v boji o titul v Miami. Před turnajem se sedmý hráč světa Berdych rozptýlil v bazénu při 'hrátkách' s delfíny. Spolu s Berdychem se do černo-modrých neoprenů oblékli Američané Mardy Fish a Vania Kingová, Ital Potito Starace a chorvatský veterán Ivan Ljubičič.

Všichni měli během půl hodiny možnost si delfíny hladit, krmit je, pusinkovat a projet se na nich. I Berdych se chytl ploutve jednoho z nich a nechal se táhnout okolo bazénu. "Bylo to úchvatné. Byl to nádherný zážitek," řekla za všechny Kingová.

Návštěva populárního akvária v Miami je pro tenisty před turnajem už tradiční záležitostí, loni si s delfíny zaplavali například Švéd Robin Söderling nebo Španěl David Ferrer. S Berdychem a spol. se měly mezi delfíny objevit i Gisela Dulková z Argentiny a Italka Flavia Pennettaová, ale přišly pozdě. "Někdo nám řekl špatně čas. Moc jsme se na to těšily a teď jsme smutné," uvedla za světové deblové jedničky Dulková.

Pětadvacetiletý Berdych si mohl pauzu v tréninku dovolit. Turnaj již sice začal, ale český hráč má v prvním kole volný los a nejdříve bude hrát až v pátek. Jeho soupeřem bude vítěz zápasu mezi Francouzem Adrianem Mannarinem a Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem.

V případném čtvrtfinále stojí Berdychovi v cestě světová jednička Rafael Nadal a v semifinále Roger Federer ze Švýcarska, kterého loni v Miami porazil. Minulý rok nakonec Berdych prohrál až ve finále s Andym Roddickem z USA.

Autor: ČTK