130 let

Čeká Sama Querreyho postih od ATP? | foto: MAFRA

Pořádná americká kovbojka. Tenista Querrey tajně odletěl z turnaje, situaci řeší ATP

Sport
  •   16:41
Petrohrad - Organizátoři turnaje v Petrohradu uvedli, že americký tenista Sam Querrey společně s rodinou odletěl soukromým letadlem z Ruska, ačkoli měl po nedávném pozitivním testu na koronavirus zůstat v izolaci. Případem porušení pravidel se už začala zabývat ATP.

Querrey a jeho manželka měli pozitivní test na koronavirus v neděli, den před začátkem hlavní části turnaje. Čtyři dny předtím při příletu do Ruska byli oba negativní. Americký tenista byl z petrohradského turnaje vyřazen a měl spolu s manželkou zůstat v izolaci v hotelu.

Američan Sam Querrey propotil v prvním kole Australian Open také více než jedno...
Sam Querrey

Podle tiskového prohlášení turnaje Querrey v pondělí neotevřel s vysvětlením, že jeho malý syn spí, dveře hotelového pokoje lékařům, kteří přišli jeho rodinu vyšetřit. Před plánovanou druhou návštěvou lékařů o den později hotel opustil.

VIDEO: To se mám vyprázdnit na kurtu? Běloruský tenista seřval sudího, pobyt na toaletě ho stál celý gem

„Jak ukázaly bezpečnostní kamery, Sam Querrey odešel z hotelu společně s rodinou v 5:45 ráno, aniž by o tom informoval recepci,“ uvedli představitelé turnaje. Následně třiatřicetiletý Američan odletěl s rodinou ze země soukromým letadlem. 

Mužská tenisová asociace ATP uvedla, že prošetřuje možné porušení koronavirových pravidel na turnaji v Petrohradu, aniž by Querreyho jmenovala. 

„Hráčům a jejich doprovodu připomínáme, že porušování regulí může ohrozit konání akce a mít negativní vliv na zbytek tour. Bereme tento případ velmi vážně a vyšetřujeme to,“ oznámila ATP.

Autor: ČTK