Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Poslední den domácího ME v judu. Na žíněnku vstoupí český "spasitel" Krpálek

Lukáš Krpálek vstoupí do domácího ME foto: Reuters

Hodně se na domácí mistrovství Evropy těšil. Ostatně Praha dostala pořadatelství šampionátu i díky jeho jménu. Nyní bude Lukáš Krpálek opět spasitelem tuzemského juda.
  7:00

Bez jediného letošního startu v podivném covidovém roce. Zranění se Krpálkovi, jemuž bylo minulou neděli třicet let, sice opět naštěstí vyhýbala, před přípravným startem na Grand Prix v Budapešti ale musel ulehnout doma kvůli koronaviru.

„Ale lepší, že mě to potkalo před Budapeští než teď před Evropou,“ svěřila se česká sportovní hvězda v rozhovoru pro MF DNES pár dní před startem vytouženého domácího turnaje.

O něm mluvil už v květnovém velkém rozhovoru pro magazín LN Pátek. Po přeložené olympiádě pro něj bylo domácí ME hlavním vrcholem roku. I když ho nakonec nepožene dopředu zaplněná pražská O2 arena.

„Bude to hodně zvláštní, nic podobného jsem ještě nezažil,“ přiznává muž, který má doma úplně všechny cenné kovy.

31. SRPNA: KRPÁLEK MISTREM SVĚTA. Judista Lukáš Krpálek vybojoval na světovém...
Mistrovství Evropy v judu, 20. listopadu 2020 v Praze, váhová kategorie do 81...

Do turnaje dnes vstoupí olympijský šampion z Ria ještě z polotěžké váhy coby světová jednička nejtěžší váhové divize, coby její evropský šampion z roku 2018. A úřadující mistr světa. Ovšem bez jediného oficiálního zápasu v roce 2020 na účtě. „Nikdy to pro mě nebylo dobré, jít do turnaje nerozepraný, sám nevím, jak na tom budu,“ přiznává milovník motorek a vášnivý rybář.

A také opět zachránce českého juda. Byť domácí reprezentanti vstupovali do turnaje s nadějemi, zatím se jim v Praze výsledkově hrubě nedaří.

Expresní konec při loučení s kariérou oplakal čtyřiatřicetiletý veterán Pavel Petřikov, v 1. kole prohrál také David Pulkrábek, juniorská mistryně Evropy Renata Zachová, Adam Kopecký, Jaromír Musil a Jakub Ječmínek.

Alespoň jednu výhru zapsali bronzová medailistka z nedávného ME do 23 let, jednadvacetiletá Věra Zemanová, a také devatenáctiletý Daniel Pochop. Jak si povede dnes Krpálek a s ním i Alice Matějčková (do 78 kg), David Klammert a Jiří Petr (do 90 kg)?

Finálový program bude opět od 15.30 hodin vysílat ČT sport.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.