Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Poslední týdny byl na mě hon na čarodějnice. Pořád ještě nevím, jestli budu hrát US Open, říká Djokovič

Novak Djokovič v zápase proti Rogeru Federerovi. foto: Reuters

Bělehrad - Světová tenisová jednička Novak Djokovič se nezúčastní turnaje ve Washingtonu, kterým se po koronavirové pauze znovu rozběhne ATP Tour. Jestli vůbec, tak se do Ameriky vydá až později. Stále totiž váhá, zda absolvuje grandslam US Open, který budou provázet striktní opatření. Na antuce včetně French Open hrát bude.
  17:46

„Pořád ještě nevím, jestli budu hrát US Open. Určitě nebudu ve Washingtonu, pak plánuju Cincinnati (přeložené do New Yorku). S Roland Garros, Madridem a Římem taky počítám,“ řekl v rozhovoru pro deník Sportski Žurnal vítěz 17 grandslamů.

Mezinárodní sezona se tenistům rozběhne ve Washingtonu 14. srpna. Již dříve Djokovič kritizoval omezení kvůli covidu během US Open, která označil za extrémní; absenci naznačili i jiní hráči světové špičky. Grandslam ve Flushing Meadows začne 31. srpna.

Po složitém období a vlně kritiky za organizaci charitativní exhibice Adria Tour se nyní Djokovič opřel do svých odpůrců. „Bylo to zjevně víc než kritika, byl to hon na čarodějnice. Musela padnout něčí hlava, někoho velkého,“ uvedl. „V poslední době to byla jenom kritika a mnohdy dost zákeřná,“ přiznal.

Novak Djokovič v zápase proti Rogeru Federerovi.
Novak Djokovič se raduje z vítězství ve finále Australian Open nad Dominicem...

Z původně čtyř dílů se Adria Tour hrála na Balkáně jen v Bělehradě a částečně Zadaru. Zastavil ji pozitivní test na koronavirus Bulhara Grigora Dimitrova, následovali z aktivních hráčů Viktor Troicki, Chorvat Borna Čorič a sám Djokovič.

Kritiku sklízel za to, že nikdo nedbal na základní hygienická pravidla. Djokovič se však bránil dodržováním nařízení místních orgánů. Po nucené karanténě už znovu trénuje, v úterý například s Troickým.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...