Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Postup Slavie pojistí výhra

Sport

  14:40
HAMBURK/PRAHA - Po třech letech si mohou fotbalisté Slavie znovu zahrát na jaře evropské poháry. Na konci dnešního utkání v Hamburku už budou vědět, jestli ze skupinové fáze Poháru UEFA zamíří mezi 32 nejlepších týmů soutěže.

Slavia bude dnes bojovat o účast v jarním pokračování Poháru UEFA. foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

„Chceme hlavně postoupit. A to nám zajistí bez ohledu na vývoj dalšího zápasu jen výhra,“ vyhlásil základní cíl trenér červenobílých Karel Jarolím.

Pokud však hráči v sešívaných dresech domácí tým nepřemůžou, budou se muset ohlížet na výsledek druhého dnešního utkání ve skupině, v němž Monako přivítá mužstvo CSKA Sofie.
Bulharský klub za českým rivalem zatím zaostává o bod. Pokud by Pražané zaváhali a CSKA se radovalo z vítězství, Slavia by z postupového pásma vypadla.

O hodně jednodušší pozici by měli Jarolímovi svěřenci v případě, že CSKA v Monaku padne. Pak by stačilo neprohrát s bundesligovým protivníkem o tři branky. Tak by si slávisté udrželi příslušnost k postupujícím týmům před norským Vikingem Stavanger.

Při posledním letošním zápase Slavie nebude chybět motivace rodinnému klanu Jarolímů. Hostující trenér pošle na hřiště svého syna Lukáše. V barvách Hamburku bude současně bedlivě pozorovat svého druhého potomka Davida.

Na soupeře by mohly platit brejky, myslí si Jarolím
Současná forma Hamburku budí respekt. I bez největší hvězdy Rafaela van der Vaarta, který je dlouhodobě zraněný, nejvíc v bundeslize šlape na paty vedoucímu Bayernu Mnichov. Jako jediný účastník německé nejvyšší soutěže získal na podzim skalp tohoto bavorského velkoklubu.

Herní styl Hamburku si trenér Slavie nastudoval s předstihem. „Nikam nechvátají a hodně drží balon. Praktikují postupný útok. Nestaví na hvězdách, ale na týmovém pojetí,“ uvedl Jarolím.
Protiúder Slavie by mohl přijít z rychlého brejku. Na trávníku se kvůli tomu objeví nejspíš defenzivněji laděná jedenáctka, na jejímž hrotu bude operovat osamocený Vlček.

Na závěr náročného podzimního programu by každopádně neměla na slávisty dopadnout únava. „Minulý týden jsme se o tom bavili a připadalo mi, že jsme teprve na začátku sezony,“ pochvaloval si kondici Jarolím.

Bolavé koleno vyřadilo Pitáka
Radost naopak nemohl mít ze zdravotního stavu svých svěřenců. Po čtvrthodině včerejšího tréninku odkulhal do kabiny kapitán Karel Piták. „Při sprintech a výskoku ho bolelo koleno. Určitě to nepůjde,“ vyloučil Pitákův start lékař týmu Miloš Barna.

Potíže s tržnou ranou na noze má také útočník Pavel Fořt, oporu zadních řad Mateje Krajčíka zase postihla viróza. „Nedokážu říct, jestli budou moci nastoupit. Nadějněji to vypadá s Krajčíkem,“ odhadoval Jarolím možné absence.

Na moderním stadionu se každopádně slávisté dočkají bouřlivé kulisy. V předprodeji zmizelo z pokladen téměř padesát tisíc vstupenek.
Autoři:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...