Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Postup? Udělali jsme maximum

Sport

  8:34
PRAHA - Ze čtyř zápasů ve skupině Poháru UEFA prohráli jen jeden. Konečná bilance bez výhry ale fotbalistům Mladé Boleslavi k postupu nestačila. „To jedno vítězství nám chybělo,“ uvědomoval si trenér Středočechů Dušan Uhrin.

Kouč Dušan Uhrin mladší foto: Radek Petrášek, ČTK

S evropskou scénou se jeho svěřenci rozloučili středeční remízou 1:1 na půdě Hapoelu Tel Aviv.

LN Jak snášíte vyřazení s jednodenním odstupem? 
Bezprostředně po zápase jsme samozřejmě byli zklamaní. Stejné pocity mám i teď, ale nedá se s tím nic dělat. Pro postup jsme udělali maximum, a nepovedlo se to.

LN V Tel Avivu jste prohrávali, ale před přestávkou jste stihli vyrovnat a měli i navrch. Nelitujete, že jste skóre rychle neotočili? 
V té chvíli se zápas nelámal. Šlo o vyrovnané střetnutí. Příležitosti jsme měli i po výměně stran. Dvě minuty před koncem střílel z dobré pozice Kulič. Kdyby proměnil, dopadlo by všechno úplně jinak.

LN Doplatili jste na nízkou produktivitu? 
Branky jsme nedali. Tak jako soupeř. Asi spravedlivá remíza.

LN Po konci ligy jste museli naplno připravovat další týden a půl. Nescházely už hráčům síly? 
Pokračovali jsme v normálním tréninkovém cyklu. Navíc hrajeme fyzicky náročným způsobem a to se na nás v Izraeli podepsalo. Šli jsme za vítězstvím, a proto jsme museli pracovat naplno až do poslední minuty.

LN Když se ohlédnete za vaším působením v evropských pohárech, jak na něj budete vzpomínat? 
Jsme jednoznačně spokojení. Vždyť ještě před dvěma lety hrála Mladá Boleslav druhou ligu. Všechny zápasy znamenaly obrovskou zkušenost. A to nejen pro hráče, ale i pro nás všechny kolem.

LN Ve skupině jste ani jednou nedosáhli na vítězství. Kdy jste k němu byli nejblíž? 
Proti Paris St. Germain. Soupeř nehrál dobře a my jsme proti němu navíc nastoupili doma.

LN Který zápas v evropských pohárech se vám na podzim nejvíc povedl? 
Musím zmínit dva. Důležitý byl hned začátek. Přešli jsme v předkole Ligy mistrů přes Valerengu Oslo a získali jistotu účasti v Poháru UEFA. A pak samozřejmě domácí odvetu s Marseille, která nás posunula do skupiny.

LN Na jaře se můžete soustředit výhradně na domácí ligu a pohár. Ulehčí vám to hodně? 
Na podzim jsme měli opravdu velmi nahuštěný program. Odehráli jsme třicet soutěžních utkání. Když se na to podívám zpětně, tak tam ale skoro žádná náročnost nebyla.

LN Příprava Mladé Boleslavi začne až v půlce ledna. Nyní vás čeká o dva týdny delší odpočinek, než kdybyste postoupili. Jak se těšíte? 
Nad tím jsem ještě vůbec nepřemýšlel.

Autoři: