130 let
Český cyklista Roman Kreuziger

Český cyklista Roman Kreuziger | foto: ČTK

Potvrzeno. Cyklista Kreuziger pojede Tour de France

Tour de France
  •   15:18
PRAHA - Český cyklista Roman Kreuziger byl svým týmem Saxo-Tinkoff nominován do devítičlenného výběru pro jubilejní stou Tour de France. Lídrem bude Alberto Conador.

"Našli jsme skvělý mix jezdců, kteří jsou ve formě," uvedl majitel a manažer týmu Bjarne Riis.

Tým Saxo-Tinkoff

Sestava:
Alberto Contador (Šp.)
Michael Rogers (Aus.)
Roman Kreuziger (ČR)
Nicolas Roche (Ir.)
Matteo Tosatto (It.)
Daniele Bennati (It.)
Sergio Paulinho (Port.)
Jesus Hernandez (Šp.)
Benjamin Noval (Šp.)

"Máme v týmu skupinu silných vrchařů a máme tam zároveň i jezdce, kteří se budou starat o Alberta na rovinách a ve větru. Navíc věřím, že tato sestava dobře zajede také týmovou časovku," říká Riis. "Můžeme jet s takovými lidmi agresivně, nebo případně kontrolovat závod ve všech terénech a podle našich potřeb."

Cíl je jasný: s Contadorem celou Tour vyhrát.

"Vybrat sestavu bylo letos obtížnější než v předchozích letech," tvrdí Riis. Přestože jde o dánský tým, není v ní tentokrát jediný Dán. "Mnozí další jezdci by si místo v týmu zasloužili, jen mezi náhradníky zůstali Nicki i Chris Anker Sörensenové nebo Michael Mörköv. Také Matti Breschel ukázal skvělou formu. Osobně pro mě bylo složité nevybrat žádného Dána do týmu. Ale rozhodli jsme se pro sestavu, kterou jsme pokládali za nejlepší možnou." Sportovním ředitelem týmu bude Francouz Philippe Mauduit. "Máme opravdu silný a univerzální tým," tvrdí i on.

Pro Kreuzigera to bude pátá Tour de France. Po třech startech v dresu Liquigasu a po jedné účasti v dresu Astany nyní poprvé nastoupí na nejslavnějším závodě coby cyklista týmu Saxo-Tinkoff.

Autor: