Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: Konečný bude asistentem u amatérské boxerské reprezentace

Sport

  16:01
PRAHA - Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný bude nově působit u amatérské reprezentace. Někdejší dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa se stal kondičním trenérem národního týmu a společně s trenéry Miroslavem Vrbou a Jiřím Kotibou povedou v letošním roce reprezentaci. Jako první o štaci Konečného u reprezentace amatérů informovaly před Vánoci Lidové noviny.

Boxer Lukáš Konečný. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

"Věříme, že nám to pomůže k lepším výsledkům. Lukáš může být současným reprezentantům příkladem, protože něco dokázal. Bude záležet na tom, zda si od něj budou chtít něco vzít. Já věřím, že ano," řekl ČTK prezident České asociace amatérských boxerů Svatopluk Žáček. Konečný se zúčastnil soustředění amatérské reprezentace už na začátku minulého roku, obě strany se však na užší spolupráci definitivně dohodly až v prosinci.

VÍCE ČTĚTE

Konečný tak rozšířil své pole působnosti. Vedle své aktivní kariéry působí jako trenér ve fitness centru v Praze a od listopadu je i prezidentem České unie boxerů profesionálů. "Dá se to zvládnout, i když snadné to nebude," řekl v předvánočním velkém boxerském trojrozhovoru pro Lidové noviny Konečný - VÍCE ZDE!

Dvaatřicetiletý boxer počítá s tím, že v případě, že se bude připravovat na svůj zápas, bude mít přednost jeho kariéra. "V tom případě dostanou reprezentanti tréninkové plány a já na ně budu jen dohlížet," nastínil Konečný. Podle něj je součástí dohody s asociací také skutečnost, že přibližně čtyřčlenný elitní reprezentační tým bude mít zajištěny finance například i na to, aby mohl jezdit na sparingy do Německa.

Rok 2010 v obrazech

I Konečný věří, že se mu podaří přispět k tomu, aby se výsledky českého amatérského boxu zlepšily. Pod posledními seniorskými úspěchy je podepsaný Rudolf Kraj, který na olympijských hrách v Sydney vybojoval stříbrnou medaili a o tři roky později získal na mistrovství světa bronz.

Posledním úspěchem současných reprezentantů byl bronz Zdeňka Chládka na juniorském MS v roce 2008. "Nemyslím si, že by kluci byli špatní. Boxovat umí. Jen musí pochopit, že musí makat naplno a více dřít. Podmínky se jim zlepší s výsledky," uvedl Konečný. "Věřím, že se český amatérský box může zlepšit. Jinak bych to nedělal," dodal.

Autoři: ,