Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: 'Žvanil' Haye bude obhajovat mistrovský pás s Ruizem

Sport

  15:54aktualizováno  17:13
LONDÝN - Nejukecanější šampion těžké váhy od doby Mikea Tysona, britský boxer David Haye, bude poprvé svůj titul WBA obhajovat 3. dubna proti Američanovi Johnu Ruizovi. Osmatřicetiletý veterán již mistrovský pás této organizace v minulosti dvakrát držel, nyní touží zkompletovat hattrick.

David Haye. foto: ČTK

Téměř měsíc si museli fanoušci profiboxu počkat na potvrzení zápasu, který byl daný pravidly organizace WBA.

OČIMA ONDŘEJE PÁLY

"Myslím, že s Ruizem nebude mít Haye problémy, mohl by jej porazit i před limitem. Každopádně se do začátku dubna můžeme těšit na doslova pořádný slovný průjem od Hayeho (s úsměvem). Je dobře, že se bude boxovat na ostrovech, myslím, že je to ze strany Brita velmi dobrý marketingový tah. Co se týká toho, že by se pak měl utkat s Kličky, osobně tomu příliš nevěřím, podle mě to není v zájmu ani jedné strany, ale je to jen můj pohled. V nejbližších dvou letech k takovému zápasu nedojde."

John Ruiz je totiž jedničkou v žebříčku a má tak právo vyzvat šampiona, jenž musí jeho výzvu přijmou, jinak by o pás přišel.

Ruiz se tak konečně dočká vytouženého zápasu, původně měl totiž boxovat místo Hayeho v listopadu s Valujevem (dokonce si chtěl zápas vymoci soudní cestou). Nakonec jej čeká Haye, který ruského obra překvapivě porazil na body a sebral mu pás - VÍCE ZDE!

Poprvé po deseti letech se uskuteční souboj o pás mistra světa těžké váhy na britských ostrovech, na očekávaný souboj, který je naplánován na 3. dubna, se může těšit Manchester. "Je vzrušující, že budu obhajovat titul doma a v hale, kde přede mnou boxovali taková jména jako Tyson či Hatton," řekl k duelu devětadvacetiletý šampion.

Radost Davida Hayeho.

A se svou typickou nabubřelostí nezapomněl směrem k soupeři dodat. "Seřežu jej ve velkém stylu. Nebude to asi tak rychlé, jako když jej před čtrnácti lety sundal Tua (Ruiz prohrál k.o. po 19 vteřinách zápasu), ale bude ho to bolet," prohlásil Haye.

Pokud britský šampion svá slova naplní (což podle odborníků nebude mít tak snadné), chtěl by se utkat s jedním z bratří Kličků, kteří mají v držení mistrovské pásy zbývajících významných boxerských organizací v zápase desetiletí. Podle boxerských serverů je domluvení tohoto zápas jen otázkou peněz a místa konání (Haye by rád boxoval doma, Kličkové také, tj. v Německu či v Kalifornii).