130 let

Kateřina Siniaková (na obrázku) a Barbora Krejčíková končí v pařížské čtyřhře v semifinále. | foto: ČTK/AP

Pouť mladých Češek Paříží končí. Krejčíková se Siniakovou vypadly v semifinále

US Open
  •   12:30aktualizováno  15:03
PAŘÍŽ/PRAHA - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které ve čtyřhře na French Open vyřadily světové jedničky i nejlepší český pár, si ve finále nezahrají. V semifinálovém duelu totiž v pátek podlehly ruskému páru Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 4:6 a 2:6.

Lendl: Trénovat mě pořád láká. Potřebuju ale někoho, kdo bydlí na Floridě

Obě dvacetileté hráčky i účastí v semifinále zaznamenaly svůj největší úspěch na grandslamech mezi seniorkami.

Ve 3. kole senzačně vyřadily suverénní světové jedničky Švýcarku Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou z Indie, které vyhrály čtyřhru na předchozích třech grandslamech.

Ve čtvrtfinále pak porazily i své krajanky a v současnosti nejlepší český pár, Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou.

Na sedmý nasazený pár zkušených Rusek však už nestačily. Juniorské vítězky čtyřhry z Roland Garros, Wimbledonu i US Open z roku 2013 sice šly do vedení 2:0, pak ale převzaly iniciativu soupeřky.

Serena Williamsová.
Lucie Šafářová

Ruské vítězky Roland Garros z roku 2013 si rychle vzaly ztracené podání zpět a po dalším brejku vyhrály první sadu. Ve druhém setu Češky rychle prohrávaly 1:4, což přimělo hvězdnou trenérku Krejčíkové Janu Novotná, aby přišla na kurt páru poradit.

To však Češkám nepomohlo a po hodině a čtvrt dlouhé bitvě se radovaly z postupu do finále Rusky.

Krejčíková se Siniakovou tak nenavázaly na Lucii Šafářovou, která loni v Paříži vyhrála čtyřhru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA. Posledním českým vítězným párem na Roland Garros byly Hradecká s Hlaváčkovou v roce 2011.

Serena je opět ve finále

Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová si poprvé zahraje o titul na French Open. Zkušenou Australanku Samanthu Stosurovou porazila 6:2, 6:4 a na pařížské antuce ji čeká v sobotu druhé grandslamové finále v kariéře.

Dvaadvacetiletá čtvrtá hráčka světového žebříčku a rodačka z Venezuely Muguruzaová loni byla ve finále Wimbledonu a dnes totéž zopakovala na antuce v Paříži.

Její poslední soupeřkou bude obhájkyně titulu a světová jednička Serena Williamsová, která porazila nizozemské překvapení Kiki Bertensovou 7:6 a 6:4.

French Open - semifinále:

Ženy - dvouhra:

S. Williamsová (1-USA) - Bertensová (Niz.) 7:6 (9:7), 6:4, Muguruzaová (4-Šp.) - Stosurová (21-Austr.) 6:2, 6:4.

Ženy - čtyřhra:

Makarovová, Vesninová (7-Rus.) - Krejčíková, Siniaková 6:4, 6:2.

Autor: lar