130 let

Lucie Pudilová. | foto: Twitter

Praha pozná slávu UFC: Do únorového zápasu by měla naskočit i Pudilová

Sport
  •   20:39
PRAHA - Známý pořadatel zápasů v bojovém sportu MMA oficiálně potvrdil zájem o Českou republiku a 23. února 2019 v O2 areně uspořádá akci s názvem UFC Fight Night 148. V jednom ze zápasů se představí i domácí bojovnice Lucie Pudilová, jak ve středu uvedla televize Nova.

„Českou republiku jsme dlouho sledovali během expanze UFC po Evropě. (UFC se v minulosti představila v Rusku, Německu, Polsku nebo třeba Nizozemsku, pozn.) Jsme rádi, že můžeme nadšeným českým fanouškům přivézt první akci,“ vzkázal Čechům viceprezident UFC David Shaw.

Kolik dalších Čechů vedle Pudilové (a zda vůbec) se v Praze ukáže, zatím UFC tají. Ostatně celá příprava události probíhá v přísném módu utajení.

Nejnižší cenová hranice vstupenek bude 990 korun.

A dál? To je zatím prakticky vše, co organizace UFC oficiálně prozradila. O dalších českých zápasnících ani slovo. Ostatně klíčové slovo pro výběr zápasníků má jedině ona.

„Jsou si vědomi pozice na trhu,“ uznává Jaroslav Svoboda, hlavní vyjednavač s UFC ze společnosti Bestsport.

Nicméně tisková zpráva mluví o Lucii Pudilové jako o jedné z největších ženských hvězd, která v UFC ze čtyř zápasů vyhrála dva. Češka tak byla poměrně jasnou volbou.

Chabib Nurmagomedov a Conor McGregor na oficiální vážení k UFC 229.
Cris Cyborg slaví vítězství nad Holly Holmovou.

O „slovo“ se už dlouho hlásí také Karlos Vémola, který by návratem do UFC splnil slib daný vlastním fanouškům.

Jeho přáním bylo utkání se slovenským šampionem Attilou Véghem, nicméně k tomu nedojde. Organizace Oktagon MMA, pod níž Végh spadá, utkání pod UFC slovy promotéra Ondřeje Novotného odmítla. Kdybychom tedy teoreticky připustili, že UFC by chtěla dbát na přání jednoho zápasníka, konkrétně Vémoly, Végh se v UFC nejspíše nepředstaví.

Mezi další slavné české zápasníky patří Viktor Pešta, ten už v UFC byl a momentálně působí v ruské FNG. Jiří Procházka zápasí v japonské organizaci Rizin a je považován momentálně za nejlepšího českého bojovníka. Procházka už dříve řekl, že by se do UFC jednou rád podíval, ale v Japonsku je nyní spokojený.

Karlos Vémola (vlevo) a Marek Kincl (vpravo).

Překvapením by asi byla účast Patrika Kincla, jenž hlásil, že už nabídku do UFC měl. Jenže pak prohrál souboj právě s Vémolou a sen se odložil.

Ze slovenských zápasníků má do UFC blízko Tomáš Deák, ten ovšem 19. listopadu po vyhraném zápase v Praze prohlásil, že UFC určitě jeho snem není, byť by se v ní rád objevil.

Akce pod názvem Fight Night obvykle trvají několik hodin, počet zápasů se liší. Například 17. listopadu v Argentině zápasilo 12 dvojic, 24. listopadu v Číně zase 11 dvojic. A nejedná se o hlavní číslované akce, na kterých zápasí hvězdy jako Conor McGregor, Max Holloway, Chabib Nurmagomedov nebo T. J. Dillashaw.

Veřejný prodej vstupenek na UFC se spustí 7. prosince v 10:00 na síti Ticketportal.

Autor: