Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pražský půlmaraton byl kvůli koronaviru odložen, náhradní termín není znám

Sport

  16:28
Praha - Pražský půlmaraton, který se měl běžet 28. března, byl vzhledem k opatřením kvůli epidemii koronaviru odložen. Od úterka až do odvolání platí v Česku zákaz akcí s účastí více než stovky osob, přičemž na půlmaraton se chystalo 11.500 běžců včetně řady zahraničních účastníků. Náhradní termín závodu pořadatelé nezveřejnili, oznámí ho později.

Kolem trati povzbuzovala běžce řada diváků. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Půlmaraton v Praze bývá prvním dílem největšího domácího seriálu vytrvaleckých závodů RunCzech. Tentokrát se ale v březnu neuskuteční. „Po dlouhých interních debatách bylo dnes rozhodnuto závod přesunout. Nové datum bude oznámeno v nejbližší možné době na oficiálních webových stránkách www.runczech.com,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Řešení hledali od úterka, kdy vláda rozhodnutí oznámila. „Vzhledem k čerstvým událostem nejen u nás, ale i ve světě, je pro všechny nejlepším rozhodnutím omezit šíření. Zdraví je nyní na prvním místě,“ řekl ředitel závodu Václav Skřivánek.

Při neúčasti nejlepší české běžkyně Evy Vrabcové Nývltové doběhla jako nejlepší...
Kolem trati povzbuzovala běžce řada diváků.

Závod byl vyprodaný, registrace pořadatelé převedou na nový termín. Zatím není jasné, jaký bude. Organizátoři jiných velkých běžeckých akcí, jako byly maratony v Paříži a Barceloně nebo půlmaratonské mistrovství světa v polské Gdyni, zvolili přesun na podzim. Seriál RunCzech už v podzimních měsících počítá s Grand Prix v Praze (5. září), půlmaratonem v Ústí nad Labem (19. září) a krosovým závodem Liberec Nature Run (4. října).

Po půlmaratonu v kalendáři RunCzech následuje Pražský maraton, který je naplánovaný na 3. května. Přípravy na něj zatím pokračují, oznámili pořadatelé.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!