Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Překvapení na Australian Open: Serena Williamsová vypadla

US Open

  7:39aktualizováno  13:41
MELBOURNE - Americká tenistka Sloane Stephensová se postarala o největší překvapení Australian Open. Devatenáctiletá hráčka ve čtvrtfinále vyřadila turnajovou trojku Serenu Williamsovou po setech 3:6, 7:5, 6:4 a v semifinále se v Melbourne střetne se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Viktorií Azarenkovou.

Serena Williamsová. foto: ČTK

Více zde

Běloruska Azarenková si ve čtvrtfinále poradila s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Otočila vývoj první sady a zvítězila 7:5, 6:1.

Loňská vítězka Wimbledonu, olympijského turnaje a US Open Williamsová dohrávala zápas se zdravotními komplikacemi. Od začátku turnaje měla problém s kotníkem a v druhém setu duelu se Stephensovou si navíc při dobíhání míče hnula se zády. S bolestivým výrazem ve tváři se nechala v šatně ošetřit, na kurt se vrátila a prohrála.

Serena Williamsová si zranila kotník.

"Měla jsem nejdříve pocit, že je konec, protože jsem měla dojem, že toho moc nezmůžu. Nemohla jsem se moc otočit, ale každá z nás má nějakou bolístku, to není žádná omluva. Zkusila jsem to," řekla patnáctinásobná grandslamová vítězka a uplynulých čtrnáct dnů popsala jako nejhorší grandslamový zážitek.

"Jsem skoro ráda, že už to mám za sebou, protože jsem s tím nemohla téměř nic dělat. Byly to náročné týdny s kotníkem, který je každý den obrovský, a bolavými zády," dodala patnáctinásobná grandslamová šampionka.

Devětadvacátá nasazená Stephensová využila indispozice Williamsové, která nemohla ideálně reagovat, a postupně zápas otočila a vyhrála. Krátce po mečbolu hned hledala v tašce telefon. "Myslela jsem, že mi máma psala zprávu, a jsem si jistá, že prarodiče doma koukali a šílejí," řekla Stephensová.

Do desátého semifinále na Australian Open za sebou postoupil Roger Federer, jenž v pětisetové čtvrtfinálové bitvě porazil 7:6, 4:6, 7:6, 3:6 a 6:3 Jo-Wilfrieda Tsongu. Druhý nasazený Švýcar v předchozích čtyřech zápasech v Melbourne neztratil podání, ovšem jeho dnešní francouzský soupeř tuto sérii ukončil hned v prvním setu.

Tsonga jednatřicetiletého Federera trápil spolehlivým servisem a tvrdými údery od základní čáry. Kapituloval až při pátém mečbolu po třech hodinách a 34 minutách. Mnohem hladší cestu do semifinále měl Federerův příští soupeř Andy Murray, jenž zdolal 6:4, 6:1 a 6:2 překvapení turnaje Jérémyho Chardyho z Francie. Brit se při suverénním představení zdržel na kurtu jen 111 minut.

Výsledky Australian Open

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:1, 6:2.
Federer (2-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Bracciali (ČR/It.) 6:3, 7:5, Bolelli, Fognini (It.) - Cabal, Farah (Kol.) 1:6, 6:4, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále: Azarenková (1-Běl.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:5, 6:1, Stephensová (USA) - S. Williamsová (3-USA) 3:6, 7:5, 6:4.

Čtyřhra - semifinále: Erraniová, Vinciová (1-It.) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) - Hsieh Su-wei, Bopanna (Tchaj./Ind.) 6:2, 6:3
Švedovová, Istomin (Kaz./Uzb.) - Llagosteraová, Marrero (Šp.) 6:4, 7:5.

Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo: Siniaková (2-ČR) - Lekajová (Chorv.) 6:0, 6:3
Krejčíková (12-ČR) - Ferrová (Fr.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Korašviliová (6-ČR/Ukr.) - Lottnerová, Routliffeová (2-Něm./Kan.) 6:1, 6:2
Buayamová, Sun C'-jüe (Thaj./Čína) - Pantůčková, Matteucciová (ČR/It.) 6:0, 7:6 (7:4).

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.