Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Prezidentův delikátní problém

Sport

  15:08
Paříž - Prezident Mezinárodní automobilové organizace (FIA) Max Mosley se ve Francii snaží právní cestou zakázat šíření videonahrávky, na níž si v nacistickém duchu užívá s pěticí prostitutek. Po pařížském soudu požaduje zákaz jejího šíření na francouzském internetu a chce, aby navíc byly v zemi zabaveny všechny výtisky britského listu News of the World s fotografiemi na titulní straně.

Max Mosley, po všech stránkách kreativní prezident FIA. foto: ČTK

Soudce by měl rozhodnout ještě dnes, nebo na začátku příštího týdne. Britský bulvární deník News of the World v březnu zveřejni fotografie, na nichž se Mosley v londýnském bytě oddává sadomasochistickým hrátkám s ženami oblečenými jako dozorci z koncentračních táborů. Na internetových stránkách deníku byla navíc zveřejněna videonahrávka schůzky. Ta byla dočasně stažena, ale když soud odmítl její šíření zablokovat, znovu se na server vrátila.

Mosley popřel, že by jeho jednání mělo souvislost s nacismem, a ostře vystoupil proti listu kvůli zásahu do soukromí. Šéf motoristického sportu po neúspěchu v Británii žádá ochranu u francouzských soudů, protože francouzské zákony na ochranu osobnosti jsou přísnější. Navíc požaduje odškodné. Mosley nehodlá vyslyšet výzvy volající po jeho odstoupení. O jeho budoucnosti se bude jednat na mimořádné valné hromadě FIA na začátku června.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...