130 let
Pražský rallyesprint.

Pražský rallyesprint. | foto: ČTK

Při rallyesprintu chtěli bavit, místo toho zabíjeli

Sport
  •   10:28aktualizováno  12:15
PRAHA - Na Pražském rallyesprintu dnes po nehodě polsko-britské posádky Leszek Kuzaj, Craig Parry na Řeporyjském náměstí zemřel asi třicetiletý muž, údajně z Polska. Mluvčí záchranné služby řekla, že další čtyři diváci jsou zranění, mezi nimi i asi desetiletá dívka. Jak uvedl ředitel závodu Lubomír Minařík, soutěž byla po havárii zrušena.

Podle mluvčí záchranné služby byli zranění převezeni do nemocnice. Na místě zasahovali i hasiči a policie, která nehodu vyšetřuje. "Proč auto vyjelo, bude předmětem dalšího šetření," řekla policejní mluvčí Eva Brožová.

Přední polský jezdec Kuzaj, čtyřnásobný mistr své země, v pátek vyhrál úvodní rychlostní zkoušku, která se konala na strahovském stadionu Evžena Rošického. Dnes jeho peugeot na druhém měřeném úseku na mokré trati havaroval a v zatáčce vjel do diváků.

Server gazeta.pl uvedl, že při Kuzajově havárii zemřel divák z Polska, který zřejmě stál v zakázaném prostoru příliš blízko trati. Jezdec ani navigátor, jejichž auto narazilo do sloupu, údajně neutrpěli žádná vážnější zranění.

Pražský rallyesprint, který tradičně uzavírá domácí sezonu, měl letos na programu 14. ročník. Mnozí jezdci přitom před startem tvrdili, že jim nejde o vítězství, ale snaží se hlavně pobavit diváky.

Přesto se i před pěti lety stala při Pražském rallyesprintu podobná nehoda. V prosinci 2003 havaroval na mokré vozovce při průjezdu kolem strahovských stadionů brněnský závodník David Komárek, jehož vůz vjel do diváků. Jeden z nich utrpěl zlomeninu bérce.

Autor: ČTK