130 let

Brankář Petr Čech, Tomáš Ujfaluši, trenér Karel Brückner a Karel Poborský na tréninku reprezentace před baráží. | foto: Michal Doležal , ČTK

Přípravy na den D: pohled za kulisy

Sport
  •   13:36
Dnes večer se na Letné rozhoří rozhodující barážová bitva o světový šampionát. Vyprodaná Toyota Arena požene český tým k vytouženému postupu do Německa. Den D začíná...Co je však potřeba, aby důležitý duel mohl začít?
Kompletní servis ke kvalifikačním duelům zajišťuje Sparta Praha, se kterou marketingový zástupce fotbalového svazu, společnost STES, uzavřela smlouvu. Od přípravy trávníku až po zajištění občerstvení - to vše je výhradně v režii pražského klubu. „Hlavní práce se rozjíždějí dva dny před utkáním,“ říká správce Toyota Areny Antonín Kříž, hlavní koordinátor akce. 

Spartou najatí pracovníci tak od pondělí zkrášlují a upravují dějiště dnešního zápasu. „Musí dojít k překrytí reklamních panelů s logy sponzorů Sparty s následnou instalací log reprezentačních sponzorů. Ve středu dopoledne musí být vše hotovo,“ podotýká Kříž. 

I v útrobách Toyota Areny panuje čilý ruch. „Musí se upravit VIP prostory, Sparta musí poskytnout dvě kanceláře zástupcům STES,“ prozrazuje Kříž. Reprezentační zápas se dotýká i fotbalistů Sparty, kteří musí ponechat kabinu k dispozici národnímu týmu. „Hráči se musí vystěhovat, středeční tréninky pak absolvují v tréninkovém centru na Strahově,“ uvádí tisková mluvčí klubu Lenka Raková.

Krátce po včerejším obědě už letenskou šatnu zaváželi věcmi kustodi české výpravy, Brücknerův výběr od pěti hodin absolvuje na Letné předzápasový trénink.
 Mezitím na běžecké dráze u tréninkového hřiště vyrůstá VIP stan. „To je jediná záležitost, na kterou si lidi najímá sám STES,“ říká Kříž.

Rušno bylo v minulých dnech i v dejvickém hotelu Praha, tradičním sídle české reprezentace. Kvůli plánované rekonstrukci hrozilo, že český tým si bude muset najít před baráží s Norskem jiné útočiště.

Zdatným vyjednavačem se ale ukázal kouč Karel Brückner, jenž si u vedení hotelu „vydupal“ odložení rekonstrukčních prací o několik dní.
Autor: