Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Moravcovo stříbro: Obrovská satisfakce, Ondra je zpátky, shodují se trenéři

Sport

  6:36
HOCHFILZEN - Satisfakcí je podle trenérů pro Ondřeje Moravce stříbro z vytrvalostního závodu na mistrovství světa biatlonistů v Hochfilzenu. Druhý skončil díky čisté střelbě a od zlata ho dělilo jen 3,3 sekundy.

Ondřej Moravec ví, že z vytrvalostního závodu bude brát medaili. foto: Český biatlon - Petr Slavík

„Takovej kousíček! V podstatě nic a je to druhé místo,“ říkal na střelnici trenér mužů Michael Málek. „To není zas tak moc. Je to čím dál nabitější a rozhodují malé detaily. Asi trochu zamrzí, když je to o tři vteřiny,“ doplnil český šéftrenér Ondřej Rybář.

Češi mají zlato i stříbro, smál se Garabík, jenž Baileymu připravil vítězné lyže

Moravec skončil v Hochfilzenu pátý ve sprintu i ve stíhacím závodu a o medaili se v obou závodech připravil chybou v poslední položce. Tentokrát měl mušku přesnou. „Počkal si na poslední ránu a myslím si, že je zpátky ve svém sebevědomí a závodním duchu. Medaile je pro něj obrovská satisfakce za tu dřinu,“ řekl Rybář.

Moravec málem navázal na Romana Dostála, který se před 12 lety stal právě v Hochfilzenu mistrem světa na 20 km. „To by bylo hezký, kdyby se to zopakovalo. Je druhý a jsme nadšení. Konečně mu dopadla medaile,“ uvedl Rybář.

Medaili na světovém šampionátu získal Moravec znovu po dvou letech a po nevýrazném průběhu sezony. „Ale už během léta na něm bylo vidět, že udělal kvalitní práci. Bylo jen třeba, aby se chytnul. Náznaky, že by mohl být zpátky ve špičce, tam byly. On ukazuje pořád vysoký standard a teď to klaplo,“ řekl Rybář.

Radost v českém biatlonovém týmu.
Ondřej Moravec na trati vytrvalostního závodu v Hochfilzenu.

Z individuálních závodů má dvaatřicetiletý Moravec dvě stříbrné a bronzovou medaili. Jen zlatá mu chybí. „Zlato má zaplaťpánbůh z mixu, takže mistr světa je,“ připomněl Rybář vítěznou smíšenou štafetu z Kontiolahti 2015. „Každopádně i z individuálního závodu by bylo (zlato) moc hezké,“ dodal.

Že ještě může uspět, ukázal pětatřicetiletý vítěz Lowell Bailey z USA. „Čekal na to strašnou dobu, ale já na to zlato taky čekám dlouho,“ usmál se o tři roky mladší Moravec. „To je krásné na sportu, že to klidně může být v 35 letech,“ dodal.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!