130 let

Anthony Joshua a Kubrat Pulev už spolu absolvovali pár tiskovek. | foto: Reprofoto

Doporučujeme

Promotéři boxerského šlágru Joshua vs. Pulev nechtějí akreditovat Bulhary, ti zuří: Bojí se nás

Sport
  •   17:28
LONDÝN/SOFIE - Hodně nepříjemnou záležitost řeší v současnosti na britských ostrovech před boxerskou lahůdkou víkendu, kterou obstarají těžké váhy, domácí Anthony Joshua a Bulhar Kubrat Pulev. Dle vyjádření novinářů z Balkánu je nechtějí promotéři pustit do země.

Už od minulého týdne se situace řeší, ale zdá se, nevyřešila. Promotéři zápasu o tituly mistra světa organizací WBA, IBF a WBO poslali akreditovaným novinářům sdělení, že pokud se chtějí zúčastnit zápasu, musí kvůli situaci kolem pandemie koronaviru absolvoval dvoutýdenní povinnou karanténu pro vstup do Velké Británie.

Anthony Joshua se raduje ze zisků čtyř pásů mistra světa těžké váhy.
Plakát k několikrát odloženému souboji Joshua vs. Pulev.

Problémy jsou dva:

Ono sdělení přišlo pro některé už pozdě, respektive na poslední chvíli.

Příchozí novináři ji nemají kde absolvovat.

„Vysvětlení Matchroom Boxing z minulého týdne je směšné. Tvrdí, že hotel v bublině má pouze dvanáct pokojů pro tisk a všechny je obsadili místní žurnalisté. Jenže je to lež, protože mají celé jedno prázdné patro,“ stěžují se bulharští novináři skrze Vladi Lazarovou, mluvčí Puleva.

Vše je údajně řešeno skrze ministerstvo zahraničí obou zemí, právníky Puleva, záležitost byla předána také zástupcům AIPS (Mezinárodní svaz sportovních novinářů) a Britské novinářské asociaci. Frank Smith, manažer promotérů z Matchroom Boxing, pronesl, že zástupci balkánských médií řeší vše na poslední chvíli, ti oponují, že informací o případné karanténě se dožadují dva měsíce.

Pravdou sice je, že situace se také na britských ostrovech mění každým dnem či týdnem, na druhou stranu, na sportovních bublinách se nic nemění. A navíc na galavečer bude do Wembley Arena poprvé vpuštěno na tisíc účastníků, jelikož Londýn patří mezi nejméně postižené oblasti.

Že i toto vadí Bulharům a Pulevovi, protože fandit moct pouze domácí, není třeba dodávat. „Holt se mně bojí, ale já si jedu do Londýna pro knockout v pozdějších kolech,“ nenechává se rozhodit devětatřicetiletý ranař přezdívaný „Kobra“, který je v zemi Jejího Veličenstva už od neděle.

„Další snaha udělat vše pro vítězství Joshuy. Nejprve se báli uspořádat akci v Bulharsku a Turecku, byť tomu bylo blízko, teď toto,“ dodala Lazarovová.

Jak vše nakonec dopadne? Pokud chtějí obě strany vše vyřešit, mají hodně napilno. Tisková konference je naplánovaná na čtvrteční odpoledne, vážení bude o den později a v sobotu večer už se mohou fanoušci těšit samotný našlapaný galavečer.

V Česku jej žádná televize vysílat nebude, sledovat lze na měsíční poplatek 39 kč skrze streamingovou platformu DAZN

Autor: Antonín Vavrda