Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Prospal míří do Philadelphie

Sport

  7:57
PRAHA - Hokejový útočník Václav Prospal byl vyměněn z Tampy Bay do Philadelphie. Nejproduktivnější český hráč v této sezoně NHL se tak po deseti letech vrací do klubu, který jej v roce 1993 draftoval.

Václav Prospal (vpravo) se raduje ze vstřeleného gólu foto: ČTK

Vedení Lightning získalo za Prospala kanadského obránce Alexandreho Picarda a právo výběru na draftu v příštím roce.
Třiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa má v týmu Flyers nahradit
absentující útočné hvězdy. Simon Gagne je kvůli otřesu mozku mimo hru do konce sezony, Mike Richards je vyřazen na tři týdny s natrženou kolenní šlachou. "Potřebovali jsme v útoku posílit. Věříme, že Vinny přinese do našeho týmu zkušenosti i produktivitu," řekl agentuře AP generální manažer Flyers Paul Holmgren.


Prospal s trejdem podle svých slov počítal. "Objevovala se řada spekulací a mé jméno bylo zmiňováno všude. Philadelphia je skvělé místo a má úžasné fanoušky. Navíc jsem byl Philadelphií draftován," prohlásil forvard, který v tomto ročníku nasbíral v 62 utkáních 57 bodů a s 29 brankami vytvořil své osobní maximum.


Pokud se do konce června nedohodne Prospal na nové smlouvě, může se stát nechráněným volným hráčem. Za Flyers odehrál na startu kariéry v NHL 59 utkání a zaznamenal 33 kanadských bodů. V lednu 1998 byl vyměněn do Ottawy, potom oblékal Prospal i dresy Floridy a Anaheimu. V Tampě působil v letech 2001 až 2003 a pak znovu od roku 2005.


Českobudějovický odchovanec má na kontě v NHL celkem 774 utkání a 540 bodů za 175 tref a 365 přihrávek. V play off nasbíral v 37 duelech 16 bodů za pět gólů a 11 asistencí.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...