Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Proti Puigové to Kvitové nejde. Po olympijském Riu s ní prohrála také v Tokiu

Sport

  9:25aktualizováno  16:25
TOKIO - Petra Kvitová skončila na turnaji v Tokiu ve druhém kole. Česká tenistka dnes stejně jako v semifinále olympijských her prohrála s Mónicou Puigovou z Portorika, šampionce z Ria de Janeiro podlehla 6:1, 4:6 a 4:6. Vypadla i Barbora Strýcová, která ani na šestý pokus nenašla recept na Agnieszku Radwaňskou. S druhou nasazenou Polkou prohrála po boji 3:6, 6:3 a 5:7.

Petra Kvitová na turnaji v Tokiu. foto: ČTK/AP

Sedmá nasazená Kvitová přitom měla blízko k výhře. V rozhodující třetí sadě šla jako první do brejku a vedla 4:2. Za stavu 4:3 měla při svém podání náskok 40:15, ale o servis přišla a z posledních jedenácti výměn utkání vyhrála jen jednu.

Tenisový turnaj žen v Tokiu

(tvrdý povrch, dotace 1 milion dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Puigová (Portor.) - KVITOVÁ (7-ČR) 1:6, 6:4, 6:4, A. Radwaňská (2-Pol.) - STRÝCOVÁ (ČR) 6:3, 3:6, 7:5.

Vítězku turnaje z roku 2013 v Tokiu vedl v rámci týdenní zkušební spolupráce belgický trenér Wim Fissette. Bývalý kouč Kim Clijstersové se snažil Kvitovou před posledním gamem povzbudit, ale česká tenistka zápas ukončila po dvou hodinách a 18 minutách dvojchybou, stejně jako druhou sadu.

Třicetiletá Strýcová prohrála s Radwaňskou všech předchozích pět vzájemných zápasů a teprve letos na Roland Garros s ní uhrála poprvé alespoň jeden set. Naději měla i dnes. Po vydařeném úvodu se ujala vedení 2:0, pak ale začalo trápení na podání, které už v úvodním setu ani jednou neudržela. Zlepšení přišlo ve druhé sadě, v níž Strýcová vedla 3:0, po dalším brejku 5:1 a tentokrát už náskok neztratila.

Monica Puigová slaví v zápase s Petrou Kvitovou.
Monica Puigová slaví v zápase s Petrou Kvitovou.

Lepší pozici si vypracovala i v rozhodujícím třetím setu, v němž šla do vedení 3:2, ani jedna z hráček si ale v dalších pěti hrách nedokázala udržet servis. Rozhodl tak jedenáctý game, v němž Radwaňská při svém podání uspěla a následně při servisu Strýcové proměnila druhý mečbol.

Radwaňskou ve čtvrtfinále čeká Puigová. Ve čtvrtek bude hrát o postup mezi nejlepší osmičku poslední česká zástupkyně v Tokiu Karolína Plíšková proti Bělorusce Aleksandře Sasanovičové.

V Petrohradu se nedařilo Rosolovi

Ve druhém kole - tentokrát turnaje v Petrohradu - prohrál také další český tenista, Lukáš Rosol, který ani v šestém vzájemném souboji nenašel recept na Švýcara Stana Wawrinku. Üřadujícímu šampionovi US Open, jenž je v Rusku nasazen jako číslo jedna, podlehl za necelou hodinu 3:6, 1:6.

Rosol, jenž v předchozím vzájemném duelu na Roland Garros svedl s třetím hráčem světového žebříčku pětisetovou bitvu, tentokrát na Wawrinku nestačil. V úvodním setu získal při soupeřově podání jen dva fiftýny, ve druhém setu byly sice gamy vyrovnanější, přesto český tenista prohrával už 0:5. Kanára odvrátil až na poslední chvíli, duel ale prodloužit nedokázal.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Petrohradu

Dvouhra - 1. kolo: Kuzněcov - Donskoj (oba Rus.) 6:3, 7:5.

2. kolo: Wawrinka (1-Švýc.) - ROSOL (ČR) 6:3, 6:1.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.