130 let

Hráči Columbusu bojují o puk. | foto: ČTK

Pruska střídali v šesté minutě

Sport
  •   12:25
NEW YORK - Jen necelých šest minut strávil v brance Columbusu v nedělním utkání NHL český gólman Martin Prusek. Hokejisté Los Angeles mu dali z pěti střel tři branky a Pruska nahradil Marc Denis.

Ani ten však nezabránil čistému hattricku Alexandra Frolova, který nastřílel tři góly během osmi minut. Třikrát skóroval také jeho spoluhráč Craig Conroy a Columbus nakonec utrpěl debakl 2:8.

"Byl to pro nás skvělý zápas. Tohle se moc často nestává a především naše lajna je nadšená," řekl po utkání zámořským novinářům Frolov, který si připsal ještě asistenci. Jeho slovenský spoluhráč Pavol Demitra zaznamenal čtyři gólové nahrávky a Conroy vedle hattricku ještě nahrál na dvě branky. 

"Dnes nám to tam padalo. Pavel skvěle nahrával Alexovi. Navíc jsme dali jednu branku z přesilovky. Pak si člověk cítí lépe a víc si věří," prohlásil Conroy. Trenér Los Angeles Andy Murray byl navýsost spokojen. "Snad mi to přidá pár let života, když se nám povede víc takových zápasů," řekl.

Tři góly dal v neděli také Todd Bertuzzi a Vancouver především díky němu porazil Detroit 4:1. Kontroverzní kanadský útočník otočil vývoj první třetiny a v prostřední části dokončil čtvrtý hattrick v kariéře. Před utkáním s nejlepším týmem soutěže měl přitom na kontě pouze dva góly.

"Přálo mi štěstí. V minulých utkáních jsem měl šance, ale nedokázal jsem s nimi dobře naložit. Pro nás bylo určitě dobře, že jsme hráli s Detroitem, protože se na takové zápasy vždy soustředíme," prohlásil střelec týmu, který přerušil sérii tří prohraných utkání. Detroit poprvé v sezoně prohrál na soupeřově ledě.

Hokejisté Anaheimu se v duelu s Dallasem střelecky trápili. Na Martyho Turka vyslali 41 puků a podařilo se jim skórovat jen jednou. Zato hosté se trefili třikrát z devatenácti pokusů.  Anaheimu se v poslední době v koncovce nedaří, ve třech zápasech vyslali jeho hráči na soupeřovy brankáře 127 střel, ale skórovali pouze pětkrát.

"Je to opravdu frustrující, ale nemůžeme s tím teď hned nic udělat," prohlásil český útočník Anaheimu Petr Sýkora, který vyčítá špatnou produktivitu i sám sobě. "Vstřelil jsem čtyři branky ve dvaceti zápasech, to je hodně špatné. Kdybych byl schopný dát pár gólů, výsledky by byly úplně jiné," uvedl.

Autor: Lidovky.cz