Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

První triumf s novým jménem. Koukalová ovládla MČR v biatlonu na horských kolech

Sport

  15:21
JABLONEC NAD NISOU - Domácí šampionát v biatlonu na horských kolech zná své vítěze. Šestikilometrový závod žen vyhrála v Jablonci nad Nisou poprvé pod novým jménem Gabriela Koukalová před Veronikou Vítkovou. Na devítikilometrové trati mužů, kteří startovali hromadně, byl nejlepší bezchybně střílející Ondřej Moravec před Michalem Šlesingrem

Gabriela Koukalová to s puškou umí jak na lyžích, tak na kole foto: ČTK

„Jsem v tréninku teprve dva týdny a tady se jednalo o závodní rychlost, na kterou nejsem zatím vůbec adaptovaná. Vítězství pro mě bylo těžce vybojované, protože jsem soupeřila s každým metrem trati,“ řekla v cíli úřadující vítězka Světového poháru.

Vyrovnaný závod mužů rozhodla až druhá střelba, na které Šlesingr poslal poslední výstřel mimo terč a nabídl tak zlato Moravcovi. „Snažím se střílet o něco rychleji, než tomu bylo v zimě, a tak jsem rád, že jsem neminul žádný terč,“ pochvaloval si Moravec po těžkém závodě.

„Trať jde neustále nahoru a dolů, je náročná jak profilem, tak i technicky. Dostanu se zde na mnohem vyšší tepy, než tomu bývá v zimě. Z tohoto pohledu to byl skvělý test,“ uvedl Moravec.

Gabriela Koukalová na trati mistrovství ČR v biatlonu na horských kolech 18....
Gabriela Koukalová na mistrovství ČR v biatlonu na horských kolech 18. června v...
Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...