Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pudilovou čeká šestá výzva v UFC. Uspěje v bitvě se sestrou šampionky?

Sport

  13:47
NEWARK/PRAHA - Jedinou českou zástupkyni v elitní světové organizaci smíšených bojových umění Lucii Pudilovou čeká v noci na neděli evropského času šesté vystoupení v UFC, v americkém Newarku se utká s Antoninou Ševčenkovou z Kyrgyzstánu. Pětadvacetiletá Češka bude usilovat o třetí vítězství v UFC, poslední dva souboje prohrála.

Lucie Pudilová se výhry v prvním zápase v UFC nedočkala. foto: Twitter

Pudilová se v největší organizaci MMA na světě naposledy představila v únoru, na pražském galavečeru nestačila na Američanku Liz Carmoucheovou, s níž prohrála na body. V současné době má v UFC bilanci dvou výher a tří porážek.

Podobně vyrovnanou bilanci má i její soupeřka Antonina Ševčenková, sestra šampionky UFC Valentiny. Z dosavadních dvou zápasů jednou vyhrála i prohrála. Ani jedna z bojovnic ještě nikdy nezažila porážku před limitem, všechny jejich zápasy skončily na body.

Pudilová věří, že se jí tentokrát podaří ukončit souboj dříve. „Udělám vše pro to, aby nedošlo na bodové rozhodnutí. Cítím se velmi dobře a českou vlajku ponesu hrdě,“ prozradila v rozhovoru pro web MMA shorties.

Galavečer UFC s označením 313 se bude konat v Prudential Center v New Jersey. Souboj Pudilové se Ševčenkovou bude součástí předzápasů. V hlavním programu se utkají Američané Colby Covington a Robbie Lawler.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!