Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Puškařka Sýkorová vyhrála na SP v Mnichově třípolohovou střelbu

Sport

  15:35aktualizováno  16:35
MNICHOV - Bronzová olympijská medailistka Adéla Sýkorová vyhrála na Světovém poháru v Mnichově třípolohovou střelbu ze sportovní malorážky. O triumfu při svém prvním startu v SP v sezoně rozhodla šestadvacetiletá reprezentantka dodatečnou ranou, která musela "vyřešit" finálovou remízu s Číňankou Ma Chung.

Adéla Sýkorová vybojovala ve střelbě bronz foto: ČTK

"Je krásné vrátit se (do Světového poháru) takovým způsobem," radovala se Sýkorová. V rozstřelu Sýkorová trefila 10,5, zatímco soupeřka 9,6, a navázala na loňský triumf z finále SP v Bangkoku, kterým završila životní sezonu s nečekaným úspěchem v olympijském Londýně. S výjimkou bangkokského finále SP byla v elitním seriálu dosud nejlépe dvakrát třetí, shodou okolností pokaždé v Mnichově - v roce 2008 rovněž v disciplíně na 3x20 ran, o tři roky později ve střelbě ze vzduchové pušky.

Nyní získala první medaili po změně pravidel, podle nichž osm finalistek po kvalifikaci střílí od nuly a postupně odpadávají střelkyně s nejmenším bodovým ziskem. Sýkorová zbyla v soutěži s Číňankou a využila zaváhání soupeřky, která při vedení o 2,3 bodu trefila poslední ranou jen slabých 6,6 a umožnila stav vyrovnat. "To jsem nečekala. Když jsme zůstaly tři, byla jsem ráda, že mám medaili. Pak už to bylo stříbro, ale ve víc jsem nedoufala. Když to pak vyústilo v rozstřel a já vyhrála, nemohla jsem tomu uvěřit," uvedla Sýkorová.

SP ve sportovní střelbě v Mnichově

Muži
Vzduchová pistole:
1. Čin Čong-o (Korea) 202,2, 2. Zlatič (Srb.) 199,6, 3. Costa (Portug.).

Ženy
Sportovní malorážka 3x20 ran: 1. Sýkorová
456,2/v rozstřelu 10,5, 2. Ma Chung (Čína) 456,2/9,6, 3. Brizeová (Fr.), ...17. Mazurová, 43. Kalná.

Autor: