Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Putin obvinil USA, že chtějí skrze doping ovlivnit volby ruského prezidenta

Sport

  15:55
MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes obvinil Spojené státy, že chtějí vyvolat problémy při volbách ruského prezidenta, které se mají konat v březnu příštího roku. Podle agentury TASS řekl, že jde o odvetu za domnělé vměšování Ruska do loňských voleb prezidenta USA.

Putin na setkání v Soči. foto: Reuters

Putin se takto vyjádřil při setkání se zaměstnanci kompresorového závodu v Čeljabinsku. Reagoval přitom na zprávy o dalších diskvalifikovaných ruských sportovcích kvůli dopingu před zimními olympijskými hrami, jež se budou konat v únoru v jihokorejském Pchjongčchangu.

„Co mě znepokojuje: Olympiáda má začít v únoru, a prezidentské volby jsou u nás kdy? V březnu. Existuje velmi velké podezření, že se to všechno dělá s cílem vyvolat pro někoho nezbytnou situaci nespokojenosti sportovních fanoušků, sportovců s tím, že stát má údajně něco společného s nepravostmi a je za to odpovědný...,“ řekl Putin.

Spojil přitom finanční závislost mezinárodních sportovních organizací, včetně Mezinárodního olympijského výboru, na sponzorech, vlastnících televizních práv a zadavatelích reklam. „A kontrolní balík je ve Spojených státech,“ dodal.

„V reakci na naše domnělé vměšování do jejich voleb (v USA) chtějí vyvolat problémy při volbách ruského prezidenta,“ prohlásil pak podle agentury TASS Putin v této souvislosti.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!