Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Quintana udržel náskok před Froomem a poprvé vyhraje Vueltu

Sport

  18:00
ALTO DE AITANA - Kolumbijský cyklista Nairo Quintana udržel v předposlední etapě Vuelty náskok před Britem Chrisem Froomem a v neděli si dojede pro premiérový triumf. Před nedělní etapou, v níž už se nezávodí, má před vítězem letošní Tour de France Froomem náskok téměř minutu a půl.

Nairo Quintana (vpravo) před nedělní závěrečnou etapou udržel náskok na Chrise Frooma. foto: Facebook Sky

Kreuziger pomohl Saganovi k triumfu v Québeku, Vakoč skončil devátý

Dnes byl nejrychlejší Francouz Pierre Latour, Leopold König za ním na 29. místě zaostal o více než devět minut.

Trojnásobný šampion Tour Froome, jenž na Vueltě skončil nejlépe druhý, v páteční časovce výrazně snížil Quintanův náskok, avšak dnes svému největšímu soupeři v boji o červený trikot i přes několik nástupů ujet nedokázal.

Šestadvacetiletý jezdec stáje Movistar Quintana tak k prvenství na Giru d’Italia z roku 2014 přidá druhý triumf na Grand Tours.

Nairo Quintana a Chris Froome v sobotní etapě Vuelty.
Nairo Quintana a Chris Froome v sobotní etapě Vuelty.

O čtyři roky mladší Latour slaví při svém debutu v závodě „Velké trojky“ premiérovou výhru. Ve finiši více než 193 kilometrů dlouhé etapy z Benidormu do Alta de Aitana měl více sil než Kolumbijec Darwin Atapuma.

Atapumův krajan Esteban Chaves se v celkovém pořadí posunul na třetí místo před trojnásobného vítěze Vuelty, Španěla Alberta Contadora.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...