130 let

Šafářové se vstup do US Open zase nepovedl. | foto: AFP

Radost Šafářové vystřídalo zklamaání

Sport
  •   11:29
NEW YORK - Radost po sobotním triumfu na turnaji ve Forest Hills vydržela Lucii Šafářové jen krátce. Po vyřazení v prvním kole US Open prožívala jednadvacetiletá česká tenistka pro změnu velké rozčarování, když poprvé v kariéře podlehla Rumunce Soraně Cirsteaové ve třech setech.

Potřetí letos na grandslamu vypadla hned v úvodu, pouze na Roland Garros se jí povedlo vyhrát jeden zápas.


"Jsem zklamaná, naštvaná, jsou to všechny negativní pocity dohromady. "Po vyhraném turnaji vypadnout v prvním kole grandslamu je hrozný, ale musím se s tím vyrovnat," řekla Českému rozhlasu Šafářová, která o víkendu jako první zástupce českého tenisu letos získala turnajový titul ve dvouhře. Osmnáctiletou rumunskou hráčku letos v březnu v Miami porazila ve dvou setech. "Dneska mě překvapila, hrála dobře, tlačila mě a padalo jí to tam. V Miami dělala daleko víc chyb," přiznala o tři roky starší rodačka z Brna.

Naději na zvrat dala Šafářové vydařená koncovka druhého setu. "Pak mi ale utekl hned začátek třetí sady. Neměla jsem vyložené šance, ona vždy dobře zareturnovala a mně se těžko držel servis," prohlásila přítelkyně Tomáše Berdycha.

Po třísetové porážce se rozloučila s newyorským grandslamem i Petra Kvitová, která se Španělkou Virginií Ruanovou-Pascualovou vyhrála první sadu v tie-breaku. V dalším průběhu však měla navrch zkušenější soupeřka. "První set byl velice vyrovnaný, tahaly jsme se o každý míč. Ve druhém setu jsem rychle vedla 3:0, ale pak přišel asi zlomový moment. Zkazila jsem nahraný míč na síti, od té chvíle jsem nezahrála míč, nemohla jsem se chytit a najednou to bylo 3:5," posteskla si osmnáctiletá tenistka po prohře se Španělkou, která je o 16 let starší.

Svůj zápas dobře rozehrála i Barbora Záhlavová-Strýcová, ale osmé nasazené Rusce Veře Zvonarevové nakonec podlehla 4:6 a 3:6. Ani na třetí pokus se plzeňské rodačce nepovedlo postoupit do druhého kola. "Hrála jsem celkem dobře a dobře jsem se na kurtu cítila. V prvním setu jsem vedla 4:2 a mohla ho vyhrát. I druhej jsem začala dobře a bylo to 2:0. Postě jsem to nějak nedokázala dotáhnout do konce," řekla dvaadvacetiletá hráčka, která nenavázala na úspěch z Wimbledonu, kde poprvé v kariéře prošla do třetího kola grandslamu.

Autor: ČTK