Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Räikkönen už má smlouvu v rallye, bude jezdit za Citroën

Sport

  9:15
LONDÝN - Bývalý mistr světa formule 1 Fin Kimi Räikkönen podepsal roční kontrakt s juniorským týmem Citroënu, za který bude jezdit světový šampionát v rallye. Oznámili to zástupci francouzského týmu s tím, že třicetiletý jezdec absolvuje 12 ze 13 podniků mistrovství světa.

Sébastien Loeb. foto: ČTK

"Je to nová a velmi vzrušující výzva. V tuto chvíli máme roční smlouvu a uvidíme, jak to bude dál," uvedl předloňský mistr světa F1, kterého po letošní sezoně propustilo Ferrari. Do rallyeového šampionátu pomohl slavnému Finovi jeden z jeho osobních sponzorů Red Bullu, jenž je zároveň hlavním partnerem stáje Citroën.

Velký fanoušek rallye Räikkönen mění sportovní disciplínu kvůli tomu, že se mu nepodařilo najít odpovídající angažmá v F1 poté, co skončil ve Ferrari.

Letos se už v MS v rallye představil doma ve Finsku, kde zajížděl navzdory problémům s motorem svého Fiatu Punto slušné časy. Než musel odstoupit kvůli nehodě, patřilo mu 15. místo v absolutním pořadí.

Juniorský tým Citroënu využívá vozy C4 stejně jako první tovární tým, v jehož barvách se letos stal Francouz Sébastien Loeb pošesté za sebou mistrem světa. V šampionátu absolvovala "juniorka" letos první sezonu a skončila na čtvrtém místě. Za tým jezdili například Rus Jevgenij Novikov, Francouz Sébastien Ogier či Conrad Rautenbach ze Zimbabwe.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...