Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Raperská show připravena. Rytmuse sestřelím, hecuje soupeře raper Marpo

Sport

  12:06
PRAHA - Ve čtvrtek večer se v zaplněné O2 areně představí hvězdy česko-slovenského rapu. Jenže Marpo a Rytmus nemají v plánu zpívat. Ne, své umění předvedou v boxerském ringu v zápase vypsaném na šest tříminutových kol.

„Je mi jedno, že jsem outsider. Pro mne je důležitá ta cesta,“ prohlásil Rytmus. foto: Štěpán Černý

Ti dva vědí, jak rozproudit davy. Oba patří mezi nejvýraznější představitele tuzemské hudební scény. Minimálně co se rapu, respektive hip-hopu týče.

Otakar Petřina alias Marpo a Patrik Vrbovský vystupující s pseudonymem Rytmus si to ale ve čtvrtek večer nerozdají skrze své rýmy, ale v boxerském souboji.

Souboji, díky kterému bude především O2 arena bouřit.

XFN v O2 areně

  • Galavečer MMA (smíšená bojová umění) a klasického boxu přitahuje obrovskou pozornost. Libeňská O2 arena bude vyprodaná více než šestnácti tisíci fanoušky.
  • Dva hlavní zápasy se uskuteční v klasickém boxu. Vedle comebacku Lukáše Konečného, kterého vyzve Slovák Matúš Babiak, se proti sobě postaví rapeři s přezdívkami Marpo a Rytmus. A to ve váze do 82,5 kg.
  • Promotéři tak budou muset měnit v rámci galavečera oktagon pro zápasy v MMA na boxerský ring. Tuto specialitu si tým XFN vyzkoušel na galavečeru v Plzni.
  • Akce, v jejímž rámci se uskuteční devět duelů dle pravidel MMA a dva dle pravidel profesionálního boxu, startuje v 19.00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport, vysílání si mohou fanoušci zakoupit také skrze oficiální stránky pořádající organizace.

Díky kterému se zaplní více než šestnácti tisíci fanoušků, mezi kterými nebude jistě chybět řada celebrit.

„Jsem perfektně připravený. Potřebuji ho nenávidět, sestřelím ho,“ hlásá v rámci psychologické války třiatřicetiletý Marpo, který má z ringu za sebou četné zkušenosti.

Mezi amatéry byl vicemistrem republiky v muay thai (thajský box), bojovým sportům se věnuje řadu let. „Jsem rád, že se bude boxovat, přece jen se četná zranění na mne podepsala, takže jsem uvítal, že nebudu muset zvedat nohy,“ přidává.

Jeho rival se boxu věnuje zhruba tři roky. Do ringu se jej snažili několikrát dostat na svých akcích promotéři z Qwert Boxing, ovšem neúspěšně.

Povedlo se to až Petru Karešovi, který šéfuje XFN. „Nabídl mi nějakého soupeře, kterého nechci jmenovat. Ale já mu řekl, že chci Marpa. Chci překonávat velké výzvy,“ pronesl jednačtyřicetiletý Rytmus.

Ten v minulosti trénoval například i s předním českým profesionálem Štěpánem Horváthem, hojně cestoval po Evropě. V letošním roce ale zakotvil u svého slovenského krajana Toma „Kida“ Kovacse, prvního boxera od našich východních sousedů, který si zaboxoval o titul mistra světa.

Fightcard XFN 27. prosince 2018.

Téměř přesně před pěti lety – 14. prosince – jej knockoutoval v San Antoniu šampion IBF a WBA v polotěžké váze, Kazach Bejbut Šumenov.

Podobný osud nyní předpovídá řada fanoušků i expertů také Rytmusovi.

V anketě na stránkách XFN se všech třináct oslovených zápasníků postavilo na stranu Marpa.

„Je mi jedno, že jsem outsider. Pro mne je důležitá ta cesta. Užívám si to. Když něco dělám, tak to dělám naplno,“ vysvětluje muž, o kterém už stihl vzniknout film s názvem „Sídliskový sen“.

U kritiků sice propadl, své fanoušky si ale našel. „Neřeším to, nejsem ten, který by chodil se stádem,“ charakterizuje sám sebe.

Do souboje s Marpem zároveň půjde dva dny poté, co se snoubenkou Jasminou oznámili očekávání prvního společného potomka. Nyní jej čeká bitva na boxerském poli. A s Marpem bude bojovat také proti tvrzením, že jde o předem domluvenou show. Pokud oba předvedou výkony jako nedávno dva slavní youtubeři KSI a Logan Paul, kteří si v příštím roce dají repete, mají se fanoušci v O2 areně nač těšit. Právě oni ukázali, že i celebrity mohou předvádět v ringu kvalitní výkony.

Marpo a Rytmus na tiskovce k XFN 15, které uskuteční 27. prosince v O2 Arena.
Marpo a Rytmus na tiskovce k XFN 15, které uskuteční 27. prosince v O2 Arena.

Příznivce by navíc měl uspokojit i další program galavečera XFN 15.

Před rapery si to v boxerském ringu rozdají nejúspěšnější český boxer Lukáš Konečný, který se vrací po čtyřech letech v důchodu. A který nevylučuje, že by mohl stihnout následně ještě jeden dva duely, mimo jiné i s trenérem Rytmuse – Kovacsem.

Nejdříve ale musí zdolat dalšího Slováka, osmadvacetiletého rodáka z Nitry Matúše Babika, který mezi profesionály prohrál z osmi zápasů dosud jedinkrát.

V devíti duelech dle pravidel MMA se pak představí česká jednička Karlos Vémola a v hodně očekávaném šlágru o možnost právě „Terminátora“ vyzvat – Patrik Kincl a Petr Ondruš.

Chybět pak nebude ani policejní souboj Daniel Brunclík – Vasil Ducár. Show může začít...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč