130 let
Kateřina Razýmová v Novém Městě na Moravě.

Kateřina Razýmová v Novém Městě na Moravě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Razýmová navázala na parádní výkony ve SP osmým místem, zvítězila Norka Johaugová

Sport
  •   12:18
Nové Město na Moravě - Běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová byla na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě osmá ve stíhacím závodu na 10 km klasicky a o dvě místa vylepšila výsledek ze soboty. Na body dnes dosáhla i šestnáctá Kateřina Janatová. Opět zvítězila vedoucí žena seriálu Therese Johaugová, jež zdvojnásobila náskok, který měla po volné desítce s intervalovým startem.

Osmadvacetiletá Razýmová na Vysočině pokračovala ve skvělých výkonech, díky nimž se v této sezoně zařadila do širší světové špičky. Osmé místo je jejím třetím nejlepším výsledkem v kariéře po páté pozici z listopadu v Ruce a sedmé příčce z prosincového závodu v Davosu.

Prakticky celý závod odjela Razýmová společně s Finkou Kerrtu Niskanenovou, ať již ve dvojici, či s dalšími závodnicemi. Nakonec ji severská soupeřka porazila o tři sekundy. Dvaadvacetiletá Janatová v sobotu zaběhla životní 13. místo a dnes si pohoršila jen o tři příčky. Mladá Češka se v závodě pohybovala mimo jiné ve společnosti trojnásobné olympijské vítězky Charlotte Kallaové ze Švédska, jež nakonec skončila dvanáctá.

Suverénka Johaugová doběhla do cíle s náskokem 1:04,8 minuty před Ruskou Natalijí Něprjajevovou, jež vyhrála sprinterský souboj s Norkami Ingvild Flugstad Östbergovou a Heidi Wengovou. Razýmová ztratila na vítězku bez jedné desetiny dvě minuty.

Další z celkových devíti Češek na startu se na bodované pozice nedostaly. Nejblíže k nim měla stejně jako v sobotu Petra Nováková, jež s číslem 43 obsadila šestatřicátou pozici.

Autor: ČTK