Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rebel Bellamy udeřil po utkání fanouška, vyšetřuje ho policie

Sport

  14:51
LONDÝN - VIDEO Dvě víkendová utkání anglické Premier League mají policejní dohru. Policie už začala prošetřovat incidenty, které se týkaly fotbalistů s nálepkami průšvihářů Craiga Bellamyho z Manchesteru City a Hadjiho Dioufa z Blackburnu.

Graig Bellamy. foto: AFP

Velšan Bellamy byl v neděli jednou z výrazných osobností strhujícího manchesterského derby, které skončilo vítězstvím United 4:3. Třicetiletý útočník vstřelil dva krásné góly, nicméně ukázal také svou odvrácenou tvář, když po závěrečném hvizdu vyhecovaného zápasu udeřil do obličeje fanouška, který pronikl na hřiště. Frustrovaný Bellamy muže praštil, ačkoli ho už zpacifikovali čtyři pořadatelé.

BELLAMYHO KONFLIKT S FANOUŠKEM:

Manchesterská policie uvedla, že se začne chováním fanouška a Bellamyho zabývat. Bývalému liverpoolskému útočníkovi, jenž už několikrát čelil obvinění z napadení a popral se například i se spoluhráčem Johnem Arne Riisem, čeká nejspíš také disciplinární řízení Fotbalové asociace. "Neviděl jsem to, ale ten člověk neměl na hřišti co dělat. To je nepřijatelné," bránil svého svěřence a krajana z Walesu trenér City Mark Hughes.

Policie začala vyšetřovat také další incident ze závěru tohoto utkání, kdy náhradníka City Javiera Garrida trefila do hlavy mince, která byla s největší pravděpodobností určena vedle jdoucímu spoluhráči Carlosi Tévezovi. Ten si v létě pohněval fanoušky United přestupem do týmu městského rivala a následnými poznámkami na adresu bývalého zaměstnavatele.

Pověst problémového hráče potvrdil v neděli také jiný bývalý liverpoolský útočník Diouf, kterého policie vyslýchala kvůli podezření, že v utkání s Evertonem rasisticky urážel podavače míčů. Senegalec v prohraném utkání 0:3 neskousl, že mu chlapec nepředal míč do rukou, a podle listu Guardian ho počastoval vulgární nadávkou doplněnou slovním spojením "bílej kluku".

Současný útočník Blackburnu si v minulosti odpykal disciplinární tresty za plivnutí na soupeře i diváky, měl potíže se životosprávou a také on byl obviněn z napadení.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!