Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ricciarda poslala chyba mechaniků na druhé místo. V Monaku vyhrál Hamilton

Sport

  16:00
MONTE CARLO/PRAHA - Mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu podruhé v kariéře vyhrál Velkou cenu Monaka formule 1 a slaví první triumf v sezoně. Druhé místo v závodě na osychající trati obsadil po chybě vlastních mechaniků vítěz kvalifikace Daniel Ricciardo.

Lewis Hamilton vyhrál v Monaku podruhé v kariéře. foto: Reuters

Přišel, viděl, zvítězil! Osmnáctiletý pilot Verstappen ovládl závod v Barceloně

Australský pilot Red Bullu neměl při zastávce v boxech připravené pneumatiky a přišel o bezpečné vedení. Přesto poprvé v sezoně vybojoval umístění na stupních vítězů. Totéž se povedlo třetímu v cíli mexickému pilotovi Sergiu Pérezovi z Force India.

Hamilton na městském okruhu v Monte Carlu vyhrál už v roce 2008 ještě v McLarenu a po vítězství sahal i vloni, kdy ale o prvenství přišel po taktické chybě v úplném závěru závodu.

Lewis Hamilton v tradiční arabské róbě při Velké ceně Bahrajnu.
Lewis Hamilton (vpravo) v tradičním arabském róbě při Velké ceně Bahrajnu

Před rokem díky jeho přehmatu završil vítězný hattrick týmový kolega Nico Rosberg. Nadvláda německého pilota v prestižní Grand Prix letos skončila, lídr šampionátu byl prakticky od začátku ze hry o vítězství a skončil sedmý.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...