Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Roddick opět ztroskotal na Federerovi

Sport

  11:15
NEW YORK - Grandslamový US Open opět nebude mít domácího vítěze v mužské dvouhře. Američan Andy Roddick sice vzdoroval Rogeru Federerovi dva sety, nakonec se ale před světovou jedničkou musel sklonit a prohrál 7:6, 7:6, 6:2. Švýcarovi může další účast ve finále překazit už jen Rus Nikolaj Davyděnko.

Američan Andy Roddick opět nestačil na světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. foto: ČTK

Federer označil středeční zápas za velmi kvalitní. Připustil, že kdyby ve zkrácených hrách úvodní dvě sady nezvládl, měl by s vítězem newyorského grandslamu z roku 2003 potíže.

"Nebylo k tomu daleko a mohl jsem prohrávat 0:2. Bylo to vyrovnané utkání," prohlásil Federer, který útočí na svůj dvanáctý grandslamový titul. V zápasu Švýcar zaznamenal 48 vítězných míčů, ale také osmnáct nevynucených chyb. Roddick nastřílel čtrnáct es, o jedno méně než Federer.

Američan byl viditelně zklamaný. "Štve mě to, protože jsem s nim zase prohrál," prohlásil Roddick, který Federera porazil ze čtrnácti duelů jen jednou. "Samozřejmě mě ale výkon potěšil, ostudu jsem neudělal," dodal domácí tenista.

Wimbledonská vítězka Venus Williamsová tak drží americké naděje už jako jediná, když ve čtvrtfinále porazila třetí nasazenou Srbku Jelenu Jankovičovou v tie-breaku rozhodující sady.

V semifinále nastoupí proti nasazené jedničce Justine Heninové z Belgie, která porazila její sestru Serenu. "To mě moc nepotěšilo, byla jsem smutná, když Serena prohrála," prohlásila Venus. "Takže nyní je to na mně, abych jí to vrátila a vyhrála pro naši rodinu," dodala tenistka.

Ve finále posledního grandslamu roku budou mít zastoupení i Češi. Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner porazili v semifinálovém duelu pátou nasazenou dvojici Paul Hanley, Kevin Ullyett 6:4, 6:2 a o titul se utkají se švédsko-rakouským párem Simon Aspelin, Julian Knowle.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...