Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rosického zranění není vážné

Sport

  17:21
LONDÝN - Zranění reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, které utrpěl v sobotním pohárovém duelu Arsenalu proti fotbalistům Newcastlu, není vážné. Český záložník má svalové problémy, ale jeho absence by neměla být dlouhodobá. V přípravném utkání národního týmu na Kypru proti Polsku však pravděpodobně nenastoupí.

Tomáš Rosický foto: ČTK

Rosický v utkání čtvrtého kola Anglického poháru na trávníku příliš dlouho nepobyl. Už ve čtvrté minutě si začal stěžovat na problémy s nohou a v deváté minutě zklamaně opustil hřiště. Tentýž večer na svém webu oznámil, že rozsah zranění sám nezná a bude čekat na pondělní vyšetření.

Arsenal dnes odpoledne vydal zprávu, že Rosického stav není nijak vážný. "Tomáš nemá žádný vážný problém, jeho návrat je otázkou dnů, nikoli týdnů. Proti Fulhamu utrpěl zhmoždění svalu a bolestivě se mu zanítila šlacha, ale léčba by neměla být dlouhá," prohlásil Wenger na internetových stránkách klubu.

Rosický na svém webu vzápětí připustil, že si po verdiktu oddychl, protože se bál závažnějších následků. Vyšetření ale vyloučilo, že má potíže s kolenem, což jeho bolest naznačovala. "Jenže problémy jsou způsobené tím, že jsem měl na spodní části stehna naraženinu z minulého zápasu a přes šlachu bolest vystřelovala až do podkolenní jamky," tlumočil fotbalista detailněji lékařský nález, po kterém dostal několikadenní volno.

Nestihne proto nejbližší dvě utkání v klubovém dresu a nejspíš ani reprezentační soustředění na Kypru, během nějž měl nastoupit příští středu proti Polsku. "Můj start v reprezentačním přípravném utkání je nepravděpodobný," řekl Rosický.

Přesto to je pro něj zřejmě v současné chvíli dobrá zpráva: neobnovilo se mu totiž jeho chronické svalové zranění, které ho během působení v Arsenalu už několikrát vyřadilo ze hry. Naposledy na přelomu září a října, poté český středopolař kvůli rekonvalescenci nenastoupil ani v klíčovém kvalifikačním utkání s Německem v Mnichově. Od té doby se mu zranění vyhýbala, poslední absence počátkem roku byla kvůli viróze.

Národní mužstvo se sejde v neděli a odletí do Larnaky. V úterý část týmu nastoupí v duelu proti béčku Řecka, ve středu čeká první tým souboj proti Polsku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!