Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rosický dal zápisné v LM

Sport

  10:53
Praha - Tomáš Rosický si svůj první gól v dresu Arsenalu schoval pro Ligu mistrů. Kapitán české reprezentace vydařenou střelou z dálky přispěl k výhře anglického týmu v Hamburku 2:1 a dal fanouškům londýnského klubu zapomenout na nevydařený start do sezony.

Rosický v klubku gratulantů foto: AFP

Tři body na hřišti soupeře získala ještě Steaua Bukurešť za překvapivou výhru v Kyjevě 4:1. Naopak Real Madrid vstoupil do soutěže téměř stejně špatně jako před rokem, v Lyonu prohrál 0:2.

 V Hamburku se potkali dva čeští hráči a Rosický mohl být od začátku spokojenější než jeho reprezentační spoluhráč David Jarolím ve středové řadě domácích. Uplynulo totiž jen deset minut, když se nizozemský útočník Van Persie protáhl kolem gólmana a Kirschstein mu podle mínění rozhodčího pomohl na zem. Uviděl červenou kartu a Brazilec Gilberto penaltu proměnil.

 Po změně stran hamburské naděje na vyrovnání definitivně pohřbil Rosický. Ve svém 50. zápase v evropských pohárech se za šestnáctkou opřel do míče a hamburskému náhradníkovi v brance nedal šanci. Až v poslední minutě zmírnil smutek německých fanoušků Jarolím. Ideálně přihrál Sanogovi, který po 853 minutách ukončil Lehmannovu neprůstřelnost v Lize mistrů.

 O první body v lukrativní soutěži však bojovali ještě další tři čeští hráči. Daniel Zítka v brance Anderlechtu v utkání s Lille dlouho držel čisté konto, ale deset minut před koncem kapituloval a musel se spokojit s remízou 1:1. Jiří Jarošík překonal problémy s kotníkem, aby stihl „bitvu o Británii“ mezi Manchesterem United a Celtikem Glasgow. Domácím hrdinou byl Francouz Saha, autor dvou branek. Skotský tým statečně vzdoroval, po faulu na Jarošíka vyrovnal z přímého kopu Japonec Nakamura na 2:2, ale hned po změně stran po další Sahově akci vstřelil Nor Solskjaer do prázdné branky třetí gól.

Beckhama trenér vystřídal už na začátku druhé půle

Marek Jankulovski přišel v Miláně na hřiště až na posledních jedenáct minut, když už jeho tým vedl nad AEK Atény 3:0.  Real Madrid přesně před rokem inkasoval v Lyonu během úvodní půlhodiny tři góly a situace se na stejném stadionu málem opakovala. Nejprve Brazilec Fred obloučkem přehodil brankáře Casillase, pak se trefil Portugalec Tiago. Hvězdy „Bílého baletu“ toho moc nepředvedly, jako by je soutěž příliš nezajímala. Beckhama trenér vystřídal hned v úvodu druhého poločasu.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...